ИН4С

ИН4С портал

Андријевица данас излази из политичке кризе, Ћулафић на челу општине

1 min read

Андријевица, Фото: Туфик Софтић

Општина Андријевица ће са данашњом сједницом Скупштине општине изаћи лагано из дуге политичке кризе.

Владином Одбору повјерника који је управљао овим градом од марта прошле године престаће мандат.

Саговорник Портала РТЦГ објаснио је да остаје потом рок од тридесет дана да досадашњи предсједник Жељко Ћулафић (СНП) буде изабран поново за предсједника.

Он, пак, вјерује да ће се и то и све стале договорене функције распоредити у краћем периоду.

“У овом тренутку је најбитније да ми имамо дефинитивно 16 одборника, и да Демократска партија социјалиста остаје у опозицији. Тројици одборника са листе грађана ‘За будућност наше дјеце’ остављена су отворена врата да размисле хоће ли се нама придружити или остају и они у опозицији”, казао је тај саговорник.

Општина ће потом добити и два потпредсједника: једног из ДФ-а Миодрага Ђукића, и другог из “Европе сад” чије име још није одређено.

Тиме су прекраћене све приче и могућности да се избори у Андријевици понављају, као што ће то бити у Будви.

На локалним изборима у Андријевици, одржаним 2. јуна право ДПС је освојио 11 мандата, Коалиција СНП-Демократе 8, Покрет Европа сад 4, коалиција „За будућност Андријевице“ (ДФ) и Група грађана „За будућност наше дјеце“ по три.

Један мандат припао је Групи грађана „Васојевићки покрет – Уједињења – Веско Ракетић“. Без мандата остала је Уједињена Црна Гора.

А до овог договора, који ће данас бити формализован, није било лако доћи и пратила га је врло напета атмосфера.

Досадашњем менаџеру Општине Андријевица Милошу Чукићу, који ће убудуће бити на позицији савјетника предсједника општине, запаљен је аутомобил испред породичне куће у селу Трешњево.

Он није имао дилему да то одмах доведе у везу са политичком ситуацијом, али прије свега са чињеницим да је заједно са секретаром Секретаријата за општу управу, друштвене дјелатности, урбанизам, комуналну дјелатност и заштиту животне средине, пријатељем и другарем из истог села Душком Стојановићем, био врло активан у истраживању како су грађене мале хидроелектране у тој општини на основу фалсификованог Просторно урбанистичког плана.

Познато је како се то и завршило подношењем кривичних пријава Специјалном државном тужилаштву, откривањем још неких детаља, и најавом нових.

У медијима није чак ни забиљежено и остали су непознати почиониоци који су само три ноћи раније него Милошу, предсједнику општине Жељку Ћулафићу запалили триста бала сијена и једну гаражу од блиских рођака, мислећи да је његова.

Тако је ситуација у Андријевици након одржаних локалних избора постала врло “запаљива” и драматична.

“Сада се лагано враћамо у нормалне токове, настављамо тамо гдје смо стали. У наредне четири године, уз стабилну власт, мислим да има наде да учинимо нешто добро за Андријевицу”, казао је саговорник Портала РТЦГ.

РТЦГ

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *