ИН4С

ИН4С портал

Боровинић Бојовић: Само друштва утемељена у демократији могу континуирано да напредују

др Јелена Боровинић Бојовић

Предсједница Скупштине Главног града Јелена Боровинић Бојовић честитала је свим грађанима и грађанкама Подгорице и Црне Горе Међународни дан демократије, који се обиљежава данас.

„Демократија или владавина народа, чији се дан обиљежава данас у свим цивилизованим земљама свијета, није само облик друштвеног уређења којем тежи савремено човјечанство, већ и један темељни принцип, па и начин живота заснован на поштовању, праведности, равноправности и слободи. Историја је на безброј конкретних примјера доказала да само друштва утемељена у демократији могу да остваре континуитет у развоју и напретку, како друштвеном, тако и технолошком”, истакла је она.

Према њеним ријечима данашњи празник опомиње и нас у Подгорици и Црној Гори да морамо баштинити демократију као трајну вриједност, задатак и циљ којем тежимо.

То није лако, додаје, јер демократија захтијева напоре и принципијелност, а понекад и жртвовање појединачних интереса.

“Скупштина Главног града у претходних годину и по била је примјер транспарентности и мјесто у којем се могао чути глас свих представника нашег друштва о бројним темама које смо покретали, свјесни да је дијалог само језгро демократије. Увјерена сам да ће наш Парламент и у будућности наставити истим путем, са свијешћу да демократија никада не може бити заувијек освојена, већ да се сваког дана морамо борити за њу и да се та борба никада не завршава. Ово је прилика да позовем све Подгоричане и Подгоричанке да активно учествују у тој борби, да буду дио демократских процеса кроз које наше друштво јача и напредује, стварајући на тај начин услове за бољи квалитет живота свих нас појединачно. Срећан Међународни дан демократије”, закључила је Боровинић Бојовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Боровинић Бојовић: Само друштва утемељена у демократији могу континуирано да напредују

  1. У Кини нема демократије, па напредују. У УАЕ нема демократије, па напредују. У САД нема демократије, па напредују…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *