ИН4С

ИН4С портал

Џихан Абазовић да плати држави 38 хиљада евра

1 min read

Илустрација

Џихан Абазовић ће морати, према пресуди Вишег суда у Подгорици, да плати држави 38,508,50 евра колико износи његов дуг због тога што није након специјализације провео четири године у ЈЗУ Дом здравља Улцињ.

Завод за хитну медицинску помоћ Црне Горе поднио је тужбу против брата бившег премијера Дритана Абазовића наводећи да је Џихан Абазовић, као запослени ЈЗУ Дом здравља Улцињ, у септембру 2009. године послат на специјализацију у Београд. Након завршене специјализације, он је био је дужан да се врати у матичну установу и остане на раду наредне четири године.

По повратку, како наводи Институт Алтернатива, Џихан Абазовић је, најприје, био на родитељском одсуству годину дана, а одмах након тога и на одсуству због његе дјетета у трајању од двије године.

Споразумом са Заводом за хитну медицинску помоћ, истиче Алтернатива, Абазовић ће дуг платити у пет рата, закључно са 31. мартом 2028. године.

Џихан Абазовић је био сувласник компаније Vincula Biotech Group, BioCell болнице у Београду.

Према подацима са АПР-а, осим Абазовића, власници Vincula Biotech Group су били Робне куће Београд је 15 одсто, а власник 75 одсто фирме је кипарска компанија Ensifolia.

Ова приватна здравствена установа затворена је у августу 2023, након што је блокиран рачун компаније Vincula Biotech Group.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Џихан Абазовић да плати држави 38 хиљада евра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *