ИН4С

ИН4С портал

Покренуто прикупљање потписа за укидање притвора Душку Кнежевићу

Knežević DK Dikejovanje

Душко Кнежевић

Универзитет Медитеран Подгорица покренуо је петицију за укидање притвора Душку Кнежевићу, предсједнику овог универзитета. Петицију су покренули Небојша Шаркић и ректор Универзитета Медитеран Саво Марковић, уз подршку академске заједнице, позивајући надлежне државне органе да преиспитају одлуку о притвору.

Петиција, упућена највишим државним функционерима Црне Горе, укључујући предсједника, премијера и предсједнике Врховног и Вишег суда, указује на то да притвор Кнежевића није правно утемељен, већ политички мотивисан.

Организатори истичу да притвор није казнена мјера, већ привремена мјера осигурања присуства окривљеног током поступка, те сматрају да Кнежевић не представља опасност по ток истраге. Наводи се и да је, због протека од пет година, немогуће да утиче на свједоке или документацију, док је међународна потјерница против њега повучена од стране Интерпола, који је препознао политичку позадину овог случаја.

Организатори петиције сматрају да притвор изазива већу узнемиреност јавности него што би то чинило Кнежевићево пуштање на слободу. Истичу да је Душко Кнежевић, оснивач првог приватног универзитета у Црној Гори, допринио развоју високог образовања и демократских промјена у земљи, указујући на неправилности у раду претходног режима.

Такође се наводи да је због политичког прогона претрпио губитак имовине, статуса и здравља, те да је његов допринос раду Универзитета Медитеран знатно отежан због немогућности комуникације.

Потписници петиције траже да се Кнежевићу омогући суђење са слободе, уз поштовање међународних правних стандарда, те да се преиспитају мјере које су довеле до његовог притвора.

Све информације о петицији можете наћи на овом линку.

Извор: А плус портал

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Покренуто прикупљање потписа за укидање притвора Душку Кнежевићу

  1. Treba ga pustiti iz zatvora.Treba dokazati.Da li je kriv.A ne stigo u CG pa pravo u zatvor.Kazu da ne pobjegne te gluposti.Da je mislio da bjezi ne bi dosao u cg.To sto je uradjeno sa njim to je sramota.Treba prvo ispitati .i saslusati covjeka sta ima da kaze. Da isprica .A sta ce te sa ovim sto je vladao 30godina..Opustosili sve..Treba biti realan..Da ima zakona svi bi oni bili dje im je mjesto.Treba da ga puste.To je tacno.

    5
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *