ИН4С

ИН4С портал

Сто година Београдске надбискупије, Вучић: Овакви јубилеји су прилика за јачање заједништва

Фото: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је вечерас литургијској прослави поводом 100 година од оснивања Београдске надбискупије. Вучић је поручио да је та надбискупија током свог постојања играла кључну улогу у очувању културног и духовног идентитета католика у нашој земљи.

„Поводом великог јубилеја и обележавања 100 година од оснивања Београдске надбискупије упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији, Београдској надбискупији и њеним верницима. Овај значајни јубилеј симболизује век постојања и духовне бриге надбискупије за вернике, као и њен допринос међуконфесионалном и културном богатству наше земље. Надбискупија је током свог постојања играла кључну улогу у очувању културног и духовног идентитета католика у нашој земљи“, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Уз поштовање и захвалност на доприносу изградњи дијалога и сарадње међу верским заједницама, додаје Вучић, значај оваквих јубилеја прилика је за јачање заједништва и солидарности међу свим грађанима Србије.

„Желим вам још много успешних година и наставак рада у служби заједнице и вере“, поручио је председник.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

14 thoughts on “Сто година Београдске надбискупије, Вучић: Овакви јубилеји су прилика за јачање заједништва

    1. Браво, свака част за коментар. То су исти они који су чинили злочине над Србима 41,45, 91,95, позивали на бомбардовање Србије 99, они који данас узимају православне цркве по КиМ и тврде да су католичке! Браво боту гладни!

      205
  1. Ne računajući lažne nacije i kvazi države činjenica je da je Srbija jedina multietnička zemlja bivše Jugoslavije u kojoj nacionalne manjine i različite veroispovesti imaju zagarantovana sva prava

    227
  2. Ovakvi potezi su važni za izgradnju modernog i inkluzivnog društva u kojem se svi građani osećaju prihvaćeno. Srbija ide u dobrom pravcu.

    211

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *