ИН4С

ИН4С портал

Каварић: Држава очерупала фирме ДК, не постоји основ да се држи у притвору

Не постоји никакав основ да се предсједник Атлас групе Душко Кнежевић држи у притвору, сматра његов бранилац и адвокат Далибор Каварић.

Каварић је такође у емисији на Аплус телевизији казао да тужилаштво и судство требају да уваже Кнежевићев свједочки потенцијал.

“Уколико је Кнежевић био у Великој Британији током екстрадиционог поступка у кућном затвору, а процјена тамошњих органа је да је то довољна мјера безбједности, не видим која је то логика наших органа да процјењују већи степен мјере. Мјера у Црној Гори је строжија него она у Британији”, оцијенио је Каварић у емисији “Клуб Аплус”.

Каварић сматра да, уколико има стручњака из области банкарске експертизе који би извршили вјештачење и утврдили да Кнежевић дугује овој држави, Кнежевић би сигурно измирио све обавезе.

“Можда сам субјективан, али тако је. Ипак, не заборавимо да је та иста држава очерупала све Кнежевићеве фирме и комплетну Атлас групу”, тврди Каварић.

Према његовим ријечима, у Црној Гори не постоји законски основ да се неко држи у притвору, јер му се не могу дати безбједносне гаранције.

“Држава је основ и моћ и мора сваком грађанину гарантовати безбједност. А држати човјека ког сматрате дужником, у исто вријеме преговарати о тим дуговима и држати га у притвору је нељудски и нехумано”, закључио је Каварић, преноси А Плус портал.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *