ИН4С

ИН4С портал

Донација од 40.000 евра за никшићки Дом здравља; Ковачевић: Ово је порука да бринемо о здрављу суграђана

РТНК

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић данас је уручио донацију од 40.000 евра никшићком Диму здравља, а све у циљу побољшања примарне задравствене заштите.

„Данас, на Дан општине Никшић, желели смо да пошаљемо једну лијепу поруку из никшићког Дома здравља, који је једна од најважнијих институција у нашем граду, тако што ћемо уручити донацију 40. 000 еура за потребе Дома здравља – за тактилне траке, за мобилни РТГ апарат и опремање интерне амбуланте. Знамо да овим установама увијек треба помоћ и да они сва средства увијек искористе на најбољи могући начин и зато смо се данас опредјелили да управо Дом здравља буде једна од тачки са које ћемо послати овакву поруку“, навео је Ковачевић.

Он је свим нашим суграђанима честитао Дан општине.

„Ово је порука да бринемо о њиховом здрављу и да смо спремни да помогнемо онима који о нашем здрављу брину овдје у Дому здравља“, додао је Ковачевић.

Директорица никшићког Дома здравља Вера Булатовић захвалила је на донацији Општини Никшић на челу са председником Ковачевићем који, како је нагласила, разумије потребе примарне здравствене заштите и који од старта има фантастичну сарадњу са овом здравственом установом.

„Ми смо смо почели нашу комуникацију и његов мандат за изградњом паркинг мјеста испред Дјечијег диспанзера и увијек смо настављали сарадњу. Ја се још једном захваљујем што је он препознао приоритет примарне здравствене заштите. Ово ћемо употријебити у најбоље могуће сврхе. Имамо доста ствари које нам недостају, тренутно су то стазе око Дома здравља које ће бити намијењене једним дијелом и људима са инвалидитетом, односно те тактилне траке, а затим ћемо адаптирати и интерну амбуланту. Имамо специјалисту интерне медицине који ће ускоро дипломирати тако да ћемо бити у неком бољем стању“, казала је Булатовић.

 

Извор: РТНК

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *