ИН4С

ИН4С портал

Путин предложио јачање и подизање борбене готовости војске, свеобухватна модернизација у току

1 min read

Руска војска располаже прецизнијим и далекометнијим оруђима којима погађа живу силу на великим удаљеностима

Председник Русије Владимир Путин одржао је састанак о развоју Оружаних снага у условима специјалне војне операције. Он је предложио да се размотри јачање и подизање борбене готовости војске.

„Разговараћемо данас о питањима повезаним са јачањем и подизањем борбене готовости Оружаних снага а сутра ћемо наставити рад у једно од одбрамбених предузећа у Санкт Петербургу“, рекао је он.

Путин је нагласио да Русија посвећује велику пажњу јачању војске и флоте и додао да се реализује програм њихове свеобухватне модернизације.

„Велику пажњу посвећујемо техничкој модернизацији армије и флоте. Ради се о модернизацији о побољшавању тактичко-техничких карактеристика оружја и технике, као и перспективама за производњу нових високо прецизних модела, уз узимање у обзир и искуства наших снага у специјалној војној операцији“, навео је руски председник.

То у пракси значи да ће војска добијати серијске моделе оружја и оклопне технике, авијације, система за откривање противника и контрабатеријску борбу, комуникационих система.

„Ту су, наравно, и различити беспилотни системи, стратешки и тешки, као и мали и минијатурни“, навео је Путин.

Како је додао, Оружане снаге треба да се попуњавају добро обученим и припремљеним војницима, а то укључује и нове војне области.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Путин предложио јачање и подизање борбене готовости војске, свеобухватна модернизација у току

  1. Danas su Ukrajinski dronovi pogodili skladiste municije u Toropecu, Tverska oblast, sjeverozapadno od Moskve. Eksplozija je izazvala udar jacine 2.8 stepeni Rihterove skale. Gori podrucje velicine 5 km2 i 30 000 tona municije. To je samo uvod. Cim se dobije odobrenje, gadjaju se silosi sa nuklearnim projektilima. Ovaj rat se uskoro zavrsava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *