ИН4С

ИН4С портал

Кадић: Борићемо се против страначког запошљавања у Подгорици

1 min read

Др Вук Кадић

Визија Покрета Напријед је да створе Подгорицу који подржава младе предузетнике и ствара услове да реализују своје идеје кроз покретање сопствених бизниса и старт-упова, поручио је кандидат за градоначелника Вук Кадић.

– Након избора 29. септембра, нашој листи ће један од првих задатака бити формирање посебног фонда за субвенционисање и подршку младима у покретању бизниса. Овај фонд ће омогућити субвенције у износу од 10.000 до 20.000 евра за сваки старт-уп, уз бескаматни период отплате на пет година, с првом годином грејс периода – без обавезе враћања – како би млади имали прилику да стабилизују покренути посао – најавио је Кадић.

Према његовим ријечима, Покрет Напријед вјерује да Подгорица може кренути напријед само уколико створи простор за талентоване, способне и образоване људе.

– Због тога се залажемо за строге критеријуме приликом запошљавања у државним органима и предузећима. Нећемо дозволити да страначка припадност буде важнија од стручности – додао је он.

Кадић је поручио да је једна од кључних тачака програма одлучна борба против страначког запошљавања.

Али не као празна предизборна фраза, већ као конкретна политика која ће се спроводити од првог дана. Да би Подгорица кренула напријед, потребни су нам едуковани, способни и посвећени људи, а не партијски подобни. Зато ћемо поставити јасне и ригорозне критеријуме при запошљавању у државним органима и предузећима, како би најбољи стручњаци добили прилику да буду на правим мјестима и допринесу развоју нашег града. Због тога изађимо на изборе 29. септембра и гласајмо за листу број 2 -закључио је Кадић.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *