ИН4С

ИН4С портал

Вељовић ће и даље да се брани са слободе, уз мјере надзора

1 min read

Ж.Б.

Виши суд у Подгорици потврдио је одлуку којом се бивши директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић, у поступку који се води против њега, брани с слободе.

Тиме је Виши суд остао при ранијој одлуци у којем му је укинут притвор на захтјев одбране, која је указала на његово лоше здравствено стање.

Вељовићу је изречена мјера надзора забрана напуштања стана.

Подсјећамо, Апелациони суд је на основу жалбе Специјалног државног тужилаштва упутио Вишем суду на поновно одлучивање везано за укидање притвора Вељовићу.

Бившем директору Управе полиције Веселину Вељовићу укинут је истражни притвор 18. јула.

Како је портал Дан раније објавио, специјално вијеће Вишег суда у Подгорици којим предсједава судија Весна Ковачевић ангажовало је вјештака медицинске струке др Немању Радојевића.

Одлуци да ангажује вјештака претходио је предлог адвоката одбране да се Вељовићу због лошег здравственог стања укине притвор али и због чињенице да се у притвору налази већ годину дана и да се исти претворио у казну.

Подсјећамо, како је раније писао ДАН, бивши шеф полиције је због лошег здравственог стања више пута боравио у болници. Одбрана је указивала на нехуман однос према њему током лијечења, као и да је због нарушеног здравственог стања неопходно да му буде дозвољено да се брани са слободе.

Вељовић је оптужен за злоупотребу службеног положаја и стварање криминалне организације. Тужилаштво га терети да је повјерљивим информацијама помагао наводном шефу криминалне организације Александру Мркићу да шверцује цигарете.

Оптужница је подигнута против Александра Мркића, Веселина Вељовића, Арсенија Калезића, Муја Никочевића, Николе Мркића, Жељка Булатовића, Душице Булатовић, Предрага Вељића, Борислава Лечића, Немање Анђелковића, Горана Глушчевића, Николе Бачиловића, Садига Елнагара, Николе Бубање и Стефана Бубање.

Вељовић је на рочишту за потврђивање оптужнице негирао кривицу наводећи да сматра да се ради о политичко-полицијском прогону, те да зна ко је налогодавац.

– Сматрам да је оптужница бесмислена, злонамјерна и мотивисана политичко-полицијским прогоном одређених структура. Ова оптужница има за циљ да се ја политички и медијски компромитујем и има за циљ моју сатанизацију. Оптужница не садржи ниједан доказ. Трудићу се да истином и конкретним чињеницама одбраним своје породично достојанство. Никад у животу не бих побјегао. Имам додатни мотив да се борим и докажем истину. Ово је моја држава, овдје сам рођен, овдје живим, овдје ћу и да окончам. Бјекство је прихватање кривице. Ја немам разлог за то, немам од чега да бјежим и од чега да се кријем – казао је Вељовић у тада судници.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *