ИН4С

ИН4С портал

Дамјановић: Хитна и бесплатна легализација услов за коалицију у Подгорици

1 min read

Покрет Напријед

Александар Дамјановић, један од оснивача Покрета Напријед, истакао је да је легализација нелегалних објеката у Подгорици питање од највеће важности за будућност града. Упозорио је да се о овом питању говори већ пет година, али да се конкретни кораци у правцу рјешавања овог проблема и даље не предузимају.

„Покрет Напријед је од самог почетка био иновативан, брз и темељан у изради програма, док други учесници у изборима често износе обећања за која знају да се не могу остварити. Ми смо покушали да будемо реални и чврсто стојимо на земљи са обећањима која дајемо. Због тога ме чуди да се о теми легализације мало прича, иако сви знамо колико је овај проблем присутан у нашем граду. Умјесто да озбиљно расправљамо о овом питању током кампање, чини се да већина политичких актера и даље затвара очи пред овим проблемом“, нагласио је Дамјановић.

У Подгорици постоји на десетине хиљада нелегалних објеката, и док се о овоме стално говори, конкретних акција нема. Дамјановић је јасно ставио до знања да ће за листу др Вук Кадић – Покрет Напријед – За Подгорицу и породицу хитна и бесплатна легализација бити кључни услов за постизборну коалицију у граду.

„Покрет Напријед сматра да се процес легализације мора спровести у најкраћем могућем року, а не да се са њим одуговлачи и сљедећих неколико година. То мора бити бесплатан процес. Катастар прво мора евидентирати све нелегалне објекте и јасно препознати ситуацију на терену, што тренутно није случај. Због нелегализованих објеката, град и држава су изгубили десетине милиона евра кроз неплаћене порезе и дажбине. Ово питање је, без сумње, један од главних разлога за стагнацију у одређеним сегментима развоја“,истакао је Дамјановић.

Покрет Напријед сматра да се држава показала као несавјесни власник сопствене имовине јер није дјеловала као контролор грађења, допуштајући изградњу нелегалних објеката. „Да ли је то имало везе са прикупљањем гласова за одређене партије у прошлости, не желим да спекулишем, али је јасно да је држава заказала.“

Закључујући своје обраћање, Дамјановић је поручио да Покрет Напријед има јасну визију и вољу да се ово питање коначно ријеши. „Легализација мора бити завршена брзо и ефикасно, и на ту причу треба ставити ознаку ‘ad acta’. Нема више чекања на имагинарну легализацију – ми смо спремни да заврнемо рукаве и проблем ријешимо за добробит свих грађана“, закључио је Саша Дамјановић и позвао све да изађу на изборе 29. септембра и гласају за листу др Вук Кадић – Покрет Напријед – За Подгорицу и породицу како би се процес легализације коначно завршио.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Дамјановић: Хитна и бесплатна легализација услов за коалицију у Подгорици

  1. Господине Дамјановићу не постоји бесплатна легалиѕација,већ истина.ДА оно што је саграђено по законима прије 15 -20 година јесте легално,и оно само треба уз таксу да с е упише. Међутим,катастарска банда има дугорочне планове,па је брисала,уписивала,доносила законе који се ретроактивно не могу примијенити да бришу старе законе,постоје старе мапе,списи,који су вјеродостојнији но ово данас, које су били ЂУКАНОВИЋИ изрежирали како би опљачкали милијарде еура са њиховим рекеташким законом.Постоје и старе аустроугарске МАПЕ,које су јаче и прецизније урађене на терену но сви ГЕОМЕТРИ ЦРНЕ ГОРЕ.Оне с екористе за основу,постоје архиве,које катастар неда,већ опструира и уништава,ТАКО да имамо случајева да људи легализују легалне куће из страха,јер не познају закон ,Такође желим навести,да је ВЛАСТ ЛОПОВСКА зоне које су биле 10,15 прогласила за зоне 3 и 2 ,како би узела рекет од народа по КО широм Црне Горе,и наметнула нови закон, не признајући за легално стање што је било у претходним зонама и сада рекетира страхом народ.САМО БУДАЛА МОРА човјек бити да плати рекет тзв легализације,а пола објеката је легално.Такође држава отима од власника заједничке комуне и преписује их на себе,и тако улази у имања и ствара нове мапе и раздоре између породица и комшија.Више комун,заједнички не постоји,све су преко ноћи отели и приписали на тзв ДРЖАВУ,која онда у име ТЗВ МАФИЈЕ треба да рекетира и легализује.ОВО је један од узрока хаоса и пљачке катастарске мафије Ко има право КОМУНА које су дале власници и комшије од своје земље да направе путеве и пролазе д аотме и преко ноћи укњижи на себе.ДАКЛЕ,сви морамо тражити своје комуне НАЗАД?Цијели лоповски казастар треба замијенити,јер је намјештао ХАОС!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *