ИН4С

ИН4С портал

Линта: Хрватско правосуђе има задатак да оправда безочну лаж о Србима злочинцима

Миодраг Линта

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је данас да је важно да никада не престанемо да се сјећамо и говоримо о „мучком и свирепом убиству“ 13 припадника резервног састава ЈНА које су починили припадници хрватских паравојних и полицијских снага прије 33 године на Коранском мосту у Карловцу.

– Разоружани и заробљени резервисти ЈНА – 13 Срба са подручја општине Крњак су погубљени из аутоматског оружја или клањем 21. септембра 1991 док су четворица тешко рањени – наводи Линта.

Страдали су Миле Бабић, Никола Бабић, Васо Бижић, Светозар Гојковић, Божо Козлина, Зоран Комадина, Миленко Лукач, Слободан Миловановић, Миле Пеурача, Небојша Поповић, Милић Савић, Јован Сипић и Милош Срдић.

Суђење једном од убица Михајлу Храстову је, како је саопштио предсједник Савеза Срба из региона, било фарса и лакрдија јер је трајало 23 године са укупно седам пресуда.

– Храстов је коначно 2015. године осуђен, али на срамну казну затвора од свега четири године што представља понижавање и исмијавање жртава и њихових породица – указује Линта.

Он истиче да против наредбодаваца и других починилаца злочина није ни покренут кривични поступак.

– То јасно потврђује да хрватско правосуђе није независно и непристрасно, већ има задатак да оправда најбезочнију лаж да су Срби агресори и злочинци а Хрвати ослободиоци и жртве – навео је Линта.

Тужилаштво за ратне злочине у Београду, такође није покренуло кривични поступак против других одговорних лица који су наредили, организовали и починили ликвидацију 13 заробљених српских бораца на Коранском мосту.

Линта је данас присуствовао код Споменика палим борцима у ратовима од 1990 – 1999. године у Земуну, заједно са породицама жртава, представницима институција, члановима борачких и завичајних удружења, Кордунашима, Крајишницима и њиховим пријатељима помену и полагању вијенаца поводом обиљежавања 33 године од злочина на Коранском мосту.

 

Извор: РТРС

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *