ИН4С

ИН4С портал

Ископи блокирали пола саобраћајнице у Орјенској улици

Преузето са: Портал Дан

Изградња атмосферске канализације у Орјенској улици у Муртовини још није завршена. Становници су се обрадовали када су видјели багере јер су очекивали да ће се коначно ослободити локви, а нису слутили да ће се радови одужити. Ова саобраћајница је иначе, реконструисана прије 12 година, али тада није урађена канализација.

У овој улици саобраћај се једва одвија јер су канали и даље отворени. Туда саобраћа и аутобус, па се тешко мимоилазе са колима. Мјештани позивају надлежне да што је прије могуће заврше улицу.

Директор Путева Радош Зечевић каже да радници тренутно праве шахте у Орјенској улици те се нада да ће наредне сриједе моћи да крену са асфалтирањем.

– Нама је потребно два, три дана да асфалтирамо. Подлога је изравната па нам не треба више времена – рекао је Зечевић.

Никола Поповић каже да су љетос почели градњу канализације из правца Дољана.

Траже ложе за контејнере

Никола Поповић незадовољан је и јавном хигијеном насеља. Он истиче да је Муртовина насеље са највише проблема.

– Имамо проблем и са смећем. Баца се отпад на све стране. Дијелом смо и ми криви за то, али и надлежни. Прије три, четири године сам ишао да их молим да избетонирају ложу за контејнер и тај дио мало уреде. Они су је багером срушили када су купили смеће. Прије десет дана разговарао сам са њима и тражио поново то да ураде, али ко зна шта ће бити. Траже да пишемо захтјев. Што би ми то радили, то је њихова обавеза да направе ложе за посуде – рекао је Поповић.

– Они су то љетос почели да раде од краја улице. Видим сада су наставили радове, али није још завршено. И даље се једва пролази, кола се једва мимоилазе. Прије пар дана било је још горе. Пола улице је било узурпирано, док неке шахте нијесу избетонирали. Онда су на неким мјестима покрили канале. Није цијела улица завршена, али бар су наставили са радовима. Очекујемо да ће брзо завршити. Чуо сам да је планирано и да имамо и тротоаре и бициклистичку стазу – каже Поповић.
Радојица Радошевић каже да су грађани навикли на то да све што почне да се ради не заврши се у року.

– Сад се сналазимо како знамо и умијемо. Једва пролазимо. Сваки други дан пролазим овуда до Дома здравља пјешке. Мучно се пролази, посебно када је киша. Мораш да имаш четворо очију да би прошао сигурно. Ни на тротоарима више пјешацима није сигурно – истиче Радојица Радошевић.

 

Извор: Дан

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *