ИН4С

ИН4С портал

Дамјановић у Сочију: Братски односи народа Русије, Србије и Црне Горе су вјечни

1 min read

Игор Дамјановић

“Поштовани колеге новинари, уважено руководство Савеза новинара Русије, желим да вам се захвалим на позиву да још једном присуствујем вашем годишњем форуму. Овдје говорим у име Савеза новинара Црне Горе. Живимо у тешком политичком моменту, када наше двије земље имају најгоре односе у историји. Нећу вам се извињавати за одлуке и срамотну реторику наше марионетске НАТО владе, чији министар одбране у јавним наступима обећава подршку Украјини колико год буде требало док не побиједи у рату.” – истакао је Игор Дамјановић на затварању 28. годишњег форума Савеза новинара Русије, који се од 17. до 21 одржао у Сочију.

У свом обраћању додао је тако да: “Исто тако не очекујем ни од вас да ми се извињавате за издајничке поступке ваше владе са почетком 90-их када су гласали у СБ УН и омогућили да се против Србије и Црне Горе уведу најстрашније санкције у историји људског друштва. Тадашњи ваш амбасадор у УН Јулиј Воронцов није се чак ни уздржао од гласања у СБ УН, попут представника НР Кине и Зимбабвеа, већ је гласао за. Не очекујем данас ни извињења за то што су 2006. године поједини истакнути представници ваших власти активно подржавали разбијање заједничке држави Црне Горе и Србије. Ни санкције нашој земљи 1992, ни подршка разбијању заједничке државе Србије и Црне Горе нису имале подршку вашег, као што ни садашња непријатељска политика марионетске црногорске НАТО владе према Русији нема подршку нашег народа.”

Игор Дамјановић са Владимиром Соловјовом, предсједником Удружења новинара Русије

Своје обраћање закључио је ријечима да су: “Политичари су пролазни, а братски односи народа Русије, Србије и Црне Горе су вјечни и сигуран сам да оно што је изграђено на крви наших предака ниједна сила ма како била моћна неће моћи да потре… Желим још једном да у име Удружења новинара Црне Горе захвалим на гостопримству, поновим спремност за наставак сарадње у будућности, честитам вам на успјешно спроведеном форуму који је обиловао занимљивим садржајима и пожелим да следећи организујете у миру”.

Дамјановић је такође наступио на посебном панелу гдје са колегама из Индије, Турске, Републике Српске и држава постовјетског пространства говорио о томе како је Савез новинара Црне Горе опстао упркос дводеценијским покушајима марионетских НАТО власти да га прво ставе под своју контролу, односно касније угасе.

Осврнуо се и на проблеме са којима се среће и наш портал и истакао да је: “ИН4С је једини новостни портал у Црној Гори који је задржао ћирилицу као основно писмо и одбацио предности које на Гугл претраживачу доноси латиница. Поред тога суочавамо се и са бројним рестрикцијама и блокадама на Фејсбуку и Јутјубу због принципијелног и објективног извјештавања о рату Русије и Украјине. Упркос свему, воље, енергије и ентузијазма не фали да наставимо и издржимо у борби за истину и објективно информисање”.

ИН4С
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *