ИН4С

ИН4С портал

Боровинић Бојовић – отворено писмо младима: Нису године оно што вриједи у вашем животу, него живот у вашим годинама

Боровинић Бојовић

Отворено писмо младима др Јелене Боровинић Бојовић:


,,Драги моји и драге моје, 

Знам да вам сви кажу да сте у најбољим годинама живота. Истина о томе лијепо је срочена у цитату једног чувеног државника: Нису године оно што вриједи у вашем животу, него живот у вашим годинама. Вама је припало да растете, да се образујете, радите и забављате у Подгорици, граду чија историја није била нимало једноставна. У овом граду, пуном контраста између прошлости и будућности, налази се и ваша прилика. Историју смо наслиједили од наших предака, а будућност, користећи ту прилику, можемо да стварамо ми. Заједно.

Када сте млади, други обично претпостављају да не знате довољно. Али, ја вјерујем у супротно. Вјерујем да знате много. А и када вам се чини да немате све одговоре, то је сасвим у реду. Важно је да имате питања и да их постављате што чешће. Када се формулишу права питања, онда се отвара могућност разговора и проналажења саговорника. Овим писмом вас позивам на тај дијалог  јер као будућа градоначелница желим да будем ваша саговорница.

Школски систем у Подгорици можемо значајно да побошљамо, и створимо много више прилика за ваш професионални развој. Уз ваше предлоге и сугестије, обогатићемо културни живот у Подгорици. Желим да вас обавијестим, да сам покренула иницијативу да Подгорица освоји кандидатуру за Европску пријестоницу младих. Ова кандидатура нашем граду доноси бројне догађаје који ће довести ваше вршњаке из иностранства у наш град, као и побољшање сарадње међу младима на европском нивоу, такође и унапређење вашег свакодневног живота у граду и јачање европског идентитета града. Подгорица је Главни град будуће чланице Европске уније. То ће вам омогућити да путујете. Ја желим да путујете, да не слушате само туђа искуства, него да стекнете своја. Али желим да се увијек враћате, да у Подгорици останете и да се у њој остварите. 

Ви сте генерација која данас доноси свјежину, нове идеје и перспективу. А сјутра ћете имати прилику да будете носиоци промјена, да покрећете иницијативе које су храбре и одважне. Будућност коју стварамо својим одлукама, припадама свима вама, али и вашој млађој браћи, сестрама и свима који ће доћи послије вас. Зато је важно да будемо одговорни и према себи и према њима.  За све што желимо и планирамо потребни су услови. А основни услови су стабилност и снага. Ту вриједност доносе тимови људи које предводим на изборима који се у нашем граду одржавају 29. септембра. 

Позивам вас да заокружите број 9. И да ми одговорите на питање: Како замишљате Подгорицу у будућности? Ваш одговор ми је важан јер када постанем градоначелница ово ће бити град свих нас. “

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *