ИН4С

ИН4С портал

Сектор за ванредне ситуације МУП-а: Спасиоци појачано прате стање на Дунаву

1 min read

ТАНЈУГ/ ОМК МУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Због најављеног повећања водостаја реке Дунав, ватрогасно-спасилачке јединице појачано надзиру ситуацију на својим територијама, пратећи информације јавних водопривредних предузећа, а све са циљем да обезбеде правовремено превентивно деловање.

Овакву одлуку наложио је Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, у складу с недавно одржаном седницом Републичког штаба за ванредне ситуације, саопштио је данас МУП Србије.

Ватрогасно-спасилачке јединице свакодневно обилазе потенцијално угрожене тачке ради упознавања са ситуацијом на терену и остваривања контакта са становништвом на локацијама Сремска Митровица – место Сланкамен (Бања Сланкамен), ⁠Сомбор (насеље Берачка код Бездана), ⁠Нови Сад (викенд-насеље Челарево) и Флорида и острво Говнеш у општини Бачка Паланка.

Спасиоци појачано прате стање на местима као што су викенд-насеља Гложан, Гложан 2 и Гложан 2010 у општини Бачки Петровац, затим Черевићка скела 9903 и 6697, Бачко Ново Село (општина Бач), и насеља Баноштор, Черевић и Дунавац (општина Беочин), ⁠Панчево – код викенд-насеља, затим Апатин у истоименој општини, као и насеље Богојево (општина Оџаци).

Једна од тачака коју припадници Одељења за ванредне ситуације у Сомбору обилазе је насип на Дунаву, у небрањеном делу у викенд-насељу Барачка код Бездана, у којем нема мештана, ни угроженог становништва.

Иако тренутно на наведеним локацијама нема угроженог становништва, ватрогасци-спасиоци наставиће и наредних дана да обилазе потенцијално критичне тачке и разговарају са становништвом.

Сектор за ванредне ситуације биће у сталном контакту са свим водопривредним предузећима, РХМЗ-ом и осталим чиниоцима система заштите и спасавања, и предузимати све мере, ставити сва расположива средства, људство и опрему у двадесетчетворочасовно стање приправности до потпуне стабилизације хидролошке ситуације на свим сливовима.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *