ИН4С

ИН4С портал

Небензја: Веома сам поносан и почаствован што смо добили српска одликовања

1 min read

Фото : Снимак са екрана/Инстраграм/будућностсрбијев

Председник Србије Александар Вучић уручио је у понедељак у Њујорку орден српске заставе првог степена сталном представнику Руске Федерације при Уједињеним нацијама Василију Небензји.

Орденом српске заставе другог степена одликоване су амбасадорка Ана Јевстигњејева, заменица сталног представника Руске Федерације при УН, као и амбасадорка Марија Заболоцка, заменица сталног представника Руске Федерације при УН.

Небензја се захвалио српском председнику на признању и истакао је да му је велика част што је одликован.

„Веома ми је драго и поштујем што смо добили ово одликовање, посебно од вас лично. Русија и Србија уживају у безграничним односима, не само у односима, већ и у пријатељству и братству. Гледамо на свет истим очима, штитимо исте вредности и принципе, и то се односи на Косово и Метохију, које је срце Србије. Српски народ показује своје братство када су примили хиљаде Руса који су избегли ужасе револуције, а Руси који су остали у вашој земљи су обезбеђивали и потпуно подржавали развој Србије“, рекао је Небензја новинарима, преноси Спутњик.

Он је истакао да има много руско-америчких пријатеља из Србије и да они „са топлином, захвалношћу и симпатијама, памте Србију“.

„Такође, наша православна вера нас повезује. Борили смо се заједно током Другог светског рата против нацизма, и обе наше земље су осетиле ужасе и претрпеле страшне губитке. Желимо да више ратова не буде, али хегемонија у неким земљама, чија имена сви знамо, и даље постоје, и ми ћемо остати на страни Србије у њеној борби за очување интегритета и свега што је у срцу Србије. Још једном, господине председниче, хвала вам на овим декорацијама које сте нам уручили“, рекао је Небензја Вучићу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *