ИН4С

ИН4С портал

Боровинић Бојовић реаговала поводом вербалног напада Милатовића на новинарку: Нико нема право да преваспитава новинаре!

Фото: Фејсбук

Вербални напад предсједника државе на новинарку Радиотелевизије Црне Горе Александру Јованчевић, усљед незадовољства питањем које му је постављено, неприхватљив је модел понашања у демократском и развијеном друштву, саопштила је лидерка изборне листе Град свих нас – За будућност Подгорице Јелена Боровинић Бојовић.

Она је реагујући на данашњи вербални инцидент предсједника државе Јакова Милатовића, казала да се такав поступак оглушује се о основне демократске принципе.

„Посао новинара у демократским државама је да питају и да сазнају истину. Сви се некада суочавамо са питањима којима нисмо одушевљени али нико нема право да преваспитава новинаре. Такве нагоне, када их уочимо, сви имамо обавезу да гласно осудимо. Новинари морају слободно обављати свој посао без политичких притисака“, поручила је Боровинић Бојовић.

Она је додала да забрињава и чињеница да је вербални напад био усмјерен на жену, које се у овој професији суочавају са разним облицима притисака.

„Поштовање слободе медија и женских права налазе се у темељима демократије. Коначно, јавни функционери морају бити примјер цивилизованог политичког дијалога и толеранције, јер је то будућност коју морамо да стварамо заједно“, закључила је предсједница Скупштине Главног града и носитељка листе Град свих нас – За будућност Подгорице.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *