ИН4С

ИН4С портал

Спајић: Расписан тендер за извођача радова на западној обилазници

1 min read

Премијер Милојко Спајић саопштио је да је расписан је тендер за извођача радова на западној обилазници, од Команског моста до Кружног тока на Булевару Доња Горица. Каже и да је потписан уговор за идејно рјешење брзе саобраћајнице Подгорица-Тузи (Божај), која ће повезати Подгорицу са ауто-путем Бар-Бољаре!

Спајић је одржао састанак са директорима Монтепута и Управе за саобраћај, Миланом Љиљанићем и Радомиром Вуксановићем на тему развоја саобраћајне инфраструктуре.

Премијер је констатовао да је то један од приоритета Владе и због тога је изузетно задовољан што су створени сви предуслови за посљедњу фазу пред извођење радова на Западној обилазници, али и што се кренулом са активностима на пројекту брзе саобраћајнице Подгорица – Тузи (Божај).

„Данас имамо двије важне вијести за наше грађане! Прва је да је расписан тендер за избор извођача радова на Западној обилазници, од Команског моста до кружног тока на Булевару Доња Горица, што је посљедњи корак до почетка радова. Друга важна вијест је да је данас потписан и уговор за израду идејног рјешења брзе саобраћајнице Подгорица – Тузи, која ће имати директну везу са ауто-путем Бар-Бољаре. Ово је једна од 18 дионица брзих цести и ауто-путева, на којима увелико радимо“, поручио је премијер Спајић и додао:

„Задовољан сам динамиком и активностима Монтепута и Управе за саобраћај, који тренутно раде на стварању услова за изградњу око 500 километара ауто-путева и брзих цести, које ће у потпуности промијенити Црну Гору.“

Процијењена вриједност изградње Западне обилазнице је 20,6 милиона еура, а булевар ће бити дугачак три километра, са три четворокраке раскрснице и једним кружним током.

„Ради се о саобраћајници булеварског типа са четири траке уз обостране тротоаре и расвјету. Конкретно саобраћајница ће се радити од кружног тока код салона намјештаја „Гранд“ до кружног тока на Команском мосту. Период за извођење радова је 18 мјесеци по увођењу извођача у посао“, нагласио је директор Управе за саобраћај.

Услови за расписивање тендера за извођење радова стекли су се потписивањем уговора о суфинансирању између Управе и општине Подгорица.

„Ово је један приоритетних инфраструктурних пројеката за Главни град, којим ће се омогућити лакши транзит око Подгорице. Наше обавезе су биле припреме пројекта и техничке документације, затим експропријација и комунална инфраструктура. Много је рада уложено у претходним мјесецима и очекујемо да ће динамика ићи по плану, те да ће се ускоро кренути са извођењем радова на задовољство грађана Подгорице“, нагласила је градоначелница Оливера Ињац, која присуствовала састанку.

Монтепут је наставио са интензивним радом на припремама за изградњу 18 дионица ауто-путева и брзих цести, а на том плану је нови важан корак направљен потписивањем уговора за израду идејног рјешења од Подгорице до Тузи (Божај).

„Уговор ће радити подгоричка фирма Виа Пројецт, а рок за израду рјешења је четири мјесеца. Ово је још један корак у реализацији амбициозних планова Монтепута и Владе, са циљем да се изгради 500 километара ауто-путева и брзих цести“, закључио је директор Монтепута Милан Љиљанић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *