ИН4С

ИН4С портал

Бојовић: Hе дозволимо да се хоботница бившег режима врати

1 min read

Ми смо једина коалиција која гарантује политичку стабилност. Наш први и основни циљ је да не дозволимо да се хоботница бившег режима врати, а други циљ је стабилна Подгорица и зато је наш мото „Подгорица – град свих нас“. Увијек се руководим оним што грађани мисле, казала је носилац листе коалиције „За будућност Подгорице“ Јелена Боровинић Бојовић.

„Ове изборе грађани нису тражили. Свједочили смо сценарију кад је опозиција искористила тренутак слабости у парламентарној већини, након чега су расписани ванредни избори. Чврсто стојим и гарантујем иза тога да смо у задњих годину дана показала конструктивност, одговорност и бригу за грађане. Обезбиједили смо одређени ниво стабилности који није изазвао ове изборе. Грађани ће знати да дају свој суд“, истакла је Боровинић Бојовић.

Према њеним ријечима, апсурдно је да се због пар функција и неколико мјеста у одређеним службама деси сценарио који се десио.

„Наша коалиција је показала одговорност- нисмо се руководили тиме ко је добио које мјесто, био нам је важан тимски рад. Оно што је најважније, могу одговорно да кажем да сам посебно поносна на транспарентност Скупштине, грађани су могли да прате дешавања у Скупштини, увели смо директне преносе који су били гледани. Подгорица је доживјела да грађани једнако могу да се питају, без обзира на вјерску или националну опцију“, нагласила је наша саговорница.

Оцијенила је да је потпуни нонсенс да се од 13 листи на њиховом челу нађе само једна жена.

„То је моја маленкост, То је ретроградан тренд, јер је присуство жена на јавној сцени неопходно. Недопустиво је да је само једна жена носилац на 13 листи“, рекла је Боровинић Бојовић.

У претходном периоду је, напомиње, било примједби и конструктивних предлога од грађана Подгорице.

„Имали су бројне сугестије које су се односиле на културу и спорт, а замјерке су се односиле на рјешавање стамбених питања, проблеме из области саобраћаја…. Увијек сам говорила „ово можемо, ово не можемо“. Грађани најбоље знају како су ти разговори изгледали. Институције морају за завриједе поштовање грађана, што није једноставно“, навела је Боровинић Бојовић.

Подсјетила је да је Подгорица је била пуних пола године талац бившег режима, који није хтио да преда власт.

„Мандат је скраћен пола године у самом старту. У главном граду смо наишли на бројне опструкције, а у неким предузећима је ситуација била алармантна. Чистоћа и Депонија су биле пред затварањем. Ми смо поднијели неке кривичне пријаве. Затекли смо предузећа у потпуном хаосу, уз запошљавања која су се дешавала и у поменутом полугодишњем периоду. Требало је пуно времена да се направи пресјек за свако предузеће. Имали смо, а и сад имамо, велики број боловања. Не руководим се партијским књижицама. Сви треба да се укључе у процес квалитетно“, појаснила је Боровинић Бојовић.

Истиче да је важно да људи раде свој посао, али је спорно што неки запослени нису одговорили својим обавезама.

„Проблем са боловањима мора да се рјешава“, подвукла је Боровинић Бојовић.

Како је додала, и Скупштини Главног града ниједан запослени није остао без посла.

„Неки нису учествовали у процесу промјена и сами су отишли. Одговорно тврдим да није било реваншизма. Чињеница је да су они партијски запошљавали људе и да се нису могли запослити без партијске књижице ДПС-а. Запошљавали су их због гласова и то није никаква тајна“, казала је Боровинић Бојовић, преноси Адриа.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *