ИН4С

ИН4С портал

Никшић: Чопор паса луталица напао и угризао за лице шестогодишње дијете

1 min read

Фото: ДАН, Ж. Шапурић

Вечерас је у улици Вука Караџића око 19 часова чопор паса луталица напао шестогодишње дијете, која је било у пратњи са мајком, угризавши га за главу у предјелу лијевог ува и избуцавши му прслук који је носио на себи.

Мајка дјевојчице, видно узрујана, испричала је репортеру „Дан“ – а, да се шетала улицом, Вука Караџића, којом шета готово свакодневно од управне зграде ЕПЦГ према раскрсници улице Данила Бојовића, према Поликлиници „Мил Медика“.

Одједном, ниоткуда из мрака се појавио чопор од 5-6 паса луталица и без икаквог повода насрнуо на моје шестогодишње дијете, обаливши је на земљу и крволочно је гризући. Бранила сам је како само знала и умјела. Пси су били изузетно агресивни, један је угризао за лице у предјелу лијевог ува, док је други растргао дебели прслук који је моје дијете имало на себи. Некако сам успјела да је ишчупам испред разуларених паса луталица и сакријем је својим тијелом. То је трајало кратко и изненадно, нијесам никако могла то спријечити. Дијете је почело да вришти, а потом и ја када сам видјела да јој се крв слива низ лице. Још се од страшног шока нијесмо опоравили – рекла је мајка повријеђеног дјетета, која је одмах повезла дијете до Опште болнице Никшић, гдје јој је дежурни хирург указао прву љекарску помоћ.

Мајка шестогодишњег дјетета истиче, да ово није први случај да пси нападају мајке са дјецом.

– То је било прошле године, када сам са мојом заовом шетала никшићким Тргом слободе и у трнутку када смо нас двије са дјецом пролазиоле поред пекаре „Тренд“, без икаквог повода пас луталица насрнуо је и скочио на дјечија колица у којем се налазило дијете моје заове. Срећом успјели смо да се одбранимо и дјеца су остала неповријеђена – испричала је мајка повријеђеног дјетета.

Видно усплахирен дјед повријеђеног дјетета испричао је за „ДАН“ да су прије два дана (у недељу) у Општој болници Никшић пријављене четири повреде задобијене нападом паса луталица.

ДАН

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *