ИН4С

ИН4С портал

РПЦ: Јаке везе са словенским народима начин за супротстављање антихришћанском неонацизму у Европи

1 min read

Фото: Новости

У Европи оживљава антихришћанска неонацистичка идеологија, а за супротстављање овој тенденцији треба јачати руски свет и везе са словенским народима, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил у говору пред учесницима форума за заштиту традиционалних вредности Татјане Шчипкове „Руски свет против нацизма“.

„Данас са великом забринутошћу посматрамо како у Европи оживљава и намеће се антихришћанска неонацистичка идеологија. Ова чињеница нас побуђује да тражимо пут денацификације, као и да помажемо јачање Руског света посредством развоја духовних, научних и друштвених веза, а пре свега, међу братским словенским народима“, рекао је патријарх Кирил, а његов говор објављен је на сајту Руске православне цркве.

Он је такође позвао вернике да се супротставе овој идеологији.

„Нацизам је само део антихришћанске идеологије, којој се морају успротивити не само научници, политичке и јавне личности, већ и сваки хришћанин. Остварење ове важне мисије повезано је са заштитом вере наших отаца, религиозних убеђења и традиционалних моралних вредности“, оценио је патријарх.

Он је такође назвао важним задатак друштва да изради препорукe за искорењивање модерне нацистичке идеологије.

„Уверен сам да рад у овом правцу треба да буде систематски и континуиран, да има практичне резултате, укључујући у области законодавства“, закључио је патријарх.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *