ИН4С

ИН4С портал

Беливук се наљутио на Звицера послије ликвидације „Шкаљараца“ у Атини: Милион евра посвађао „Кавчане“

1 min read

Убиство „Шкаљараца“ Игора Дедовића и Стевана Стаматовића 19. јануара 2020. године у у Атини, према наводима оптужнице која је подигнута у Србији, вођа „кавачког клана“ Радоје Звицер платио је милион евра, али се због расподјеле новца оптужени Вељко Беливук наљутио на њега.

Два дана послије злочина у ресторану у Атини, Белиувк је, како се наводи у оптужници, преко Милинка Брашњовића, који је један од егзекутора, послао бијесну поруку:

– Проследи им ову поруку. Момци само да се врате живи и здрави за БГ, наше је да их чувамо. Нема потреба да улазимо у ситна цревца. Мени је Никита као фамилија, али сам крив што сам пустио да остали договарају и преговарају у наше име. Момци су показали ко су и какви су. Поредимо их са стубовима и пуцачима у прозоре, то није коректно. Ја знам шта су урадили, шта год ко пукушавао сада да ми објасни и појасни је празна прича. Само нам вратити момке у БГ, а ми ћемо се бринути о њима, то није ваша брига – написао је Беливук

Из комуникације коју су претходног дана водили преко Скај апликације произилази да су Милинко Брашњовић и Љубомир Лаиновић пуцали у Дедовића и Стаматовића, а да оптужени Марко Петковић и Драган Томић, који су ушли са њима у ресторан „нису испалили ни метак у ‘Шкаљарце’“.

„Узмите или оставите“

Свједок-сарадник Никола Спасојевић у тужилаштву је испричао да му је познато да се послије Атине Беливук наљутио на вођу Звицера, јер је сматрао да Лаиновић и Брашњовић треба да добију „већи дио колача“.

– Било је понуђено милион евра за ту ликвидацију, сматрао је да треба да добију по 400.000, а да Лептир и тај Матори добију по 100.000 пошто нису ништа радили. Радоје Звицер је био категоричан и рекао им је „узмите или оставите“ у смислу иде на четири дијела. И онда је, колико се сјећам, била нека прича да су се наљутили на Звицера – испирчао је Спасојевић.

„Дајемо милион и имамо скоро још толико да платимо адресе, 30 људи што је трагало, излазак из затвора…“
Дан послије убиства, на чет-групи, Звицер је, како се наводи, питао оптуженог Радоја Живковића:

„Јеси ли нудио неке цифре момцима?“, на шта му он одговара да је нудио милион Брашњовићу ако убије Дедовића.

Радоје Звицер: Није га сам радио, јер ја не могу бити луд да кажем једноме милион, а раде четворица. Ова два су драли, Лептир (Петковић) и Војник (Томић) су били позади. Војник је испалио пет метака, од тога три кроз прозоре оне. Кажем ти, није реално, не зато што су моји, али глупо је да добију сви исто. Ја мислим да ово треба платити милион 600/400. Одбити им извлачење из затвора.

Милан Вујотић: Сви су пуцали. Не знам како су неки били бољи, а неки лошији.

Радоје Звицер: Људи будите реални, дајемо милион и имамо скоро још толико да платимо адресе, 30 људи што је трагало, ваш излазак из затвора, пребачаје и да не помињем ситне цифре од по пар хиљада, па да се односите према милиону као да је 100х. Ви сте убили капиталце, али нико од вас није причао са нама што тражи, нити смо што обећали. Ми смо ту били да вас доведемо, одведемо и избавимо из свега колико је у нашој моћи. Још сте говорили „радићемо џабе“ и сад не ваља милион?!

Милова Здравковић: Понијели су се према милиону као према 200х.

Радоје Живковић: Задовољни су, пишем са њима.

Радоје Звицер: Месари исплаћени, сад идемо даље.

Беливук „обрисао“ Звицера

О убиству у Атини, у истрази Јавног тужилаштва за организовани криминал Србије, исказе су дали и сведоци-сарадници у поступку који се води против Беливука и екипе због седам убистава – Срђан Лалић, Бојан Хрватин и Никола Спасојевић.

Лалић и Спасојевић говорили су о томе да је послије ликвидације у Атини Беливук био љут на Звицера због исплате и да га је чак избрисао са Скаја.

– Био сам присутан када су се Вељко и Марко дописивали са Звицером, јер је то убиство требало да буде плаћено милион евра за извршиоце, директни извшиоци, људи који су повлачили обарач су Брашњовић и Лаиновић. Међутим, послије тог извршења Звицер се предомислио и одлучио да свој четворици исплати, наводно, укупно милион, односно да подијели на једнаке дјелове, што су Вељко и Марко (Миљковић) негодовали, чак је Вељко и обрисао са крипте Звицера и тражио ми је да му направим нови налог и да га не дајем никоме. Међутим, Миљковић га је послије убиједио и рекао, мислим ја сам био ту: „Не брини ништа, знам ја како ћу то да ријешим“ и они су се фактички поново повезали. То је била нека, да кажемо, свађа – испричао је свједок-сарадник Лалић, преноси „Курир“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *