ИН4С

ИН4С портал

Основни суд на Цетињу поново ослободио Вељовића оптужбе за напад на полицију на Цетињу

1 min read

Вељовић након саслушања у СПО, Фото: Лука Зековић

Бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић по други пут је ослобођен оптужбе да је 5. септембра 2021. године на Цетињу починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Ту одлуку донио је Основни суд на Цетињу у поновљеном поступку.

Подсјећамо, тај исти суд изрекао је Вељовићу ослобађајућу пресуду за наведено кривично дјело, да би након тога Виши суд у Подгорици укинуо то рјешење и вратио на поновно суђење.

Вељовић је био оптужен за напад на полицајце петог септембра, током протеста против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Поводом најновије одлука суда на Цетињу, Вељовићев правни заступник, Михаило Волков казао је за Побједу да је донијета истовјетна одлука као прошли пут, те да је она била једина могућа.

“Судија је у поновном поступку донијела истовјетну одлуку као прошли пут, која је узгред, једина могућа и законита, а то је да ослободи оптужбе мог брањеника. У поновљеном поступку су спровођени опет одређени докази који су заједно недвосмислено потврдили тврдње одбране које су истицане током поступка”, рекао је Волков.

(Аналитика)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *