ИН4С

ИН4С портал

Поништен конкурс за директора ЖПЦГ, Вукићевић утврдила да је Комисија поступала незаконито

Конкурс за именовање извршног директора Жељезничког превоза Црне Горе (ЖПЦГ) поништен је јуче након интервенције министарке саобраћаја Маје Вукићевић.

То је учињено због, казали су из Министарства, незаконитог поступања комисије за именовања која је формирана у том предузећу како би прегледала документацију кандидата.

„Вукићевић је интервенисала након што је утврдила да је комисија поступала селективно, тражећи допуну документације од само неких кандидата. На конкурс је пристигло седам пријава, од тога двије уредне, пет са недостацима. Комисија за именовања је допуну документације тражила само од три кандидата, док друга два нису позивана да допуне документацију. Министарка саобраћаја је сматрала да овакво селективно поступање комисије отвара простор за сумњу у коначну одлуку, а такав став одбору директора пренијела је државна секретарка Маријана Станић која је присуствовала сједници“, саопштили су из Министарства.

Вукићевић је поручила да је став министарства да се мора поступати у складу са Уставом и законом и да сви кандидати у поступку морају имати законит третман.

„Министарство саобраћаја неће подржати никакво селективно поступање ни у ЖПЦГ, нити у био којем другом државном предузећу које је у нашој надлежности. Ова влада мора показати да је другачија од претходних и морамо прекинути са лошим праксама које су наслијеђене из претходног времена“, рекла је Вукићевић, преносе Вијести.

У комисији су били члан Одбора директора Владимир Ђуришић и двије правнице из ЖПЦГ.

Једна од њих изузела је мишљење и сматрала да треба или поништити конкурс или уважити све кандидате подједнако и указала на проблематичну документацију једног од кандидата и селективност у поступању. Таквог става била је и министарка Вукићевић и Одбор директора је на крају са три гласа поништио конкурс.

За поништење конкурса гласали су Жељко Миладиновић, Владимир Ђуришић и Павле Поповић који су у одбору као експерти. Против поништења конкурса гласали су предсједник Одбора директора Трипко Драганић и Дејан Конатар.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *