ИН4С

ИН4С портал

СНП ће подржати иницијативу за покретање парламентарне истраге о случајевима пребијања и убистава новинара

1 min read

Посланици Социјалистичке народне партије (СНП) у Скупштини Црне Горе Слађана Калуђеровић и Богдан Божовић подржаће иницијативу о отварању парламентарне истраге поводом преиспитивања рада државних органа у истрагама пребијања новинара, и убиства Павла Булатовића и Душка Јовановића, саопштено је из СНП-а.

„СНП апсолутно подржава најаву предсједника Скупштине о парламентарној истрази, као формирање анкетног одбора ради прикупљања информација о истрагама о насиљу и убиствима новинара, политичара и независних интелектуалаца. Морамо коначно изаћи из мрака тих несрећних година, и истином освијетлити наш будући пут“, поручио је Божовић.

Предсједник Скупштине Андрије Мандића најавио је прекјуче да ће посланички клубови Нове српске демократије (НСД) и Демократске народне партије (ДНП) покренути парламентарну истрагу о случају пребијања некадашњег уредника „Дана“ Душка Јовановића 2000. године, као и о случајевима пребијања Воја Лаловића, Жељка Ивановића, Гојка Митровића… „од стране група у јавности познатих као „црне тројке'“.

Калуђеровић је истакла да ће СНП помоћи у тим истрагама својим пуним капацитетом.

„Павле Булатовић, министар одбране у Влади СРЈ, синоним за слободно новинарство Душко Јовановић, као и многи други истакнути интелектуалци који су се противили доминантним наративима у вријеме ДПС-а, представљају симбол отпора и жртве репресивних политика тог времена. А сви слободоумни грађани и професионалци су „наши“ људи. И стаћемо уз њих у сваком тренутку. Као што смо храбро стајали током мрачних година владавине бившег режима,“ казала је Калуђеровић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *