ИН4С

ИН4С портал

Нова победа руске војске: Ослобођена Мариновка у Доњецкој Народној Републици

Getty © Alexey Furman

Руске снаге ослободиле су још једно насеље у Доњецкој Народној Републици – Мариновка је сада под контролом Оружаних снага Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

За ослобађање овог насеља су заслужне групе трупа „Центар“ које су деловале одлучно, наводи се у саопштењу.

У саопштењу руског Министарства о деловању руске војске у зони Специјалне војне операције у претходних недељу дана се наводи да су руске трупе у том делу фронта поразиле формације деветнаест бригада Оружаних снага Украјине и одбиле 67 контранапада непријатељских јуришних група.

У претходних недељу дана, непријатељ је у сукобу са јединицама централних трупа изгубио 3.880 војника, један тенк, 15 борбених оклопних возила, укључујући два оклопна транспортера М113 америчке производње, 27 возила и 44 топа пољске артиљерије.

У саопштењима које руско Министарство објављује на свакодневном нивоу се у последње време готово сваког дана налази информација о ослобођеним насељима.

Како је истакао руски председник Владимир Путин, Оружане снаге Русије ослобађају Донбас до сада невиђеним темпом – „у питању су квадратни километри, а не по 200 или 300 метара“, преноси РТ Балкан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *