ИН4С

ИН4С портал

Лидија Митровић затражила изузеће специјалног тужиоца Милоша Шошкића

Специјална државна тужитељка Лидија Митровић, на данашњем поновљеном суђењу у Вишем суду у Подгорици, на којем јој се суди за злоупотребу службеног положаја, затражила је изузеће поступајућег специјалног тужиоца Милоша Шошкића.

“Сматрам да постоје околности које указују на пристрасност тужиоца Шошкића и да је оптужни акт продукт зле намјере, да не будем грубља. Било је логично да након главног претреса у претходном поступку, а потом и одлуке Апелационог суда тужилац одустане од оптужног акта“, навела је оптужена Митровић, преносе Вијести.

Додала је да ће у року од три дана у писаном поднеску детаљно образложити захтјев за изузеће.

Судија Ненад Вујановић је одгодио је рочиште главног претреса и наредно заказао за шести новембар.

Главни специјални тужилац ће одлучити о захтјеву за изузеће тужиоца.

На рочишту је данас судија Ненад Вујановић, који је донио првостепену осуђујућу пресуду, упитао Митровић да ли тражи и његово изузеће, јер се тужитељка позвала на рјешење Апелационог суда.

Напоменуо је да је он донио осуђујућу пресуду у овом предмету. Тужитељка Митровић је казала да за сада не тражи његово изузеће.

Бранилац тужитељке Митровић, адвокат Зоран Пиперовић, појаснио је суду да се тражећи изузеће специјалног тужиоца Шошкића, окривљена Митровић позвала на дјелове одлуке Апелационог суда у којој су проблематизовани одређени наводи тужиоца Шошкића.

Тужилац Шошкић навео је да ће се у законском року изјаснити на овај захтјев.

Додао ј да је одбрана имала времена и до сада да тражи изузеће, с обзиром на то да је у јуну достављено рјешење Апелационог суда којим се укида првостепена пресуда.

“И захтјев за изузеће је могао да се поднесе тужилаштву, није морао на главном претресу. Сматрам да је једина намјера одлагање претреса”, казао је тужилац Шошкић.

Адвокат Пиперовић је казао је да је као бранилац тек јутрос сазнао да ће Митровић тражити изузеће.

У претходном судском поступку, окривљена Митровић је у Вишем суду у Подгорици осуђена на седам мјесеци затвора. Након жалбе одбране, Апелациони суд је укинуо осуђујућу пресуду и предмет вратио на поновно суђење.

Специјално тужилаштво је подигло оптужницу против Митровић јер је као јавна функционерка, противправним искоришћавањем свог положаја прибавила корист Николи Перовићу, Сузани Михаиловић, Предрагу Раичковићу, Захудину Булићу И Марини Вујошевић тако што је у периоду од 4. новембра 2020. године до 31. децембра 2021. године против њих одбацила кривичне пријаве и одложила кривично гоњење за кривично дјело утаја пореза и доприноса за које је запријећена казна од једне до шест година затвора иако је знала да се за то дјело не може користити овај институт.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *