ИН4С

ИН4С портал

Ухапшена дјевојка чија је лична карта нађена код Лакчевића

Фото: УП

Лична карта Марије Конатар пронађена је приликом претреса Зорана Лакчевића у подгоричком насељу Забјело.

Подгоричанка Марија Конатар (34) ухапшена је данас у склопу истраге о куповини личних карата пред локалне изборе у Подгорици, а које је полиција јуче ујутро пронашла код осумњиченог Подгоричанина Зорана Лакчевића.

Подгоричка полиција узела је изјаву од Конатареве, након чега се тужилац изјаснио да у њеним радњама има бића кривичног дјела, које се гони по службеној дужности.

Тужилац из Основног државног тужилаштва у Подгорици дао је и налог да се дјевојка ухапси због сумње да је починила кривично дјело – повреда слободе опредјељења при гласању.

Лична карта Марије Конатар пронађена је приликом претреса Зорана Лакчевића у подгоричком насељу Забјело.

Она је, како сазнају „Вијести“, током саслушања казала да је личну карту продала за 50 еура једном активисти, али за прошле изборе, те да није на те изборе ни излазила.

У изјави је навела и да никада није узела новац од тог активисте, који јој је био обећан, те да јој лична наводно од тада није ни враћана.

Основно државно тужилаштво у четвртак је Лакчевићу одредило задржавање до 72 сата због сумње да је извршио кривично дјело повреда права гласања.

Полиција је по налогу тужиоца проширила истрагу, па су узете изјаве од особа чије су личне карте пронађене код Лакчевића.

„Наиме, у Улици 8. марта у Подгорици полицијски службеници контролисали су лице З.Л. (43) код којег су овом приликом пронашли 23 личне карте, пасош, као и свеску са подацима. Од њега је у службеним просторијама Одјељења безбједности Подгорица прикупљено обавјештење на записник и он је по налогу тужиоца који је обавијештен о догађају лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело повреда слободе опредјељења при гласању“, пише у саопштењу УП.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *