ИН4С

ИН4С портал

ЗБЦГ: Шћепановић да поднесе оставку, Мандић ће иницирати хитну сједницу Савјета за безбједност

Фото: ЗБЦГ

Данашње убиство на Цетињу захтијева смјену комплетног безбједносног сектора, саопштила је коалиција За будућност Црне Горе.

Навели су да ће предсједник Скупштине Црне Горе и један од лидера те коалције Андрија Мандић почетком недјеље иницирати хитну сједницу Савјета за безбједност и одбрану како би се размотрила „катастрофална ситуација у безбједносном сектору и утврдиле мјере за санацију и превентивну реакцију“.

Они су исказали забринутост због, како су навели, „драматичне безбједносне ситуације у држави након још једног клановског убиства које се данас догодило на Цетињу“.

– Као што смо подржали данашњу акцију борбе против корупције, дужни смо да укажемо да најновије убиство на Цетињу захтијева смјену комплетног безбједносног сектора. Кад морају и могу, у складу са законом да одговарају инспектори у шумарству и грађевини, треба и полицијски инспектори и функционери да имају исти третман – наводи се у саопштењу.

Истичи да та тврдња „посебно добија на тежини јер је данас на пресс конференцији в.д. помоћника директора полиције Лазар Шћепановић изјавио да се на територији Будве налазе двије особе за које се сумња да припремају кривична дјела“.

– И само након неколико сати од Шћепановићеве изјаве догодило се убиство В. Љ. на Цетињу у дворишту његове куће. С правом постављамо питање да је којим случајем Шћепановић данас био у Будви у акцији лоцирања ових осумњичених, умјесто што је био на прес конференцији шаљући политичке поруке два дана пред изборе у Подгорици, да ли би се догодило ово убиство на Цетињу. Очекујемо да Лазар Шћепановић због објективне одговорности, а пратећи примјере наших функционера који су због минорних прекршаја поднијели неопозиве оставке, и он учини исто. Губици људских живота у клановским обрачунима изискују хитну реакцију државе и безбједносног сектора, али и одговорност челних људи у њему, јер је више него јасно да су неопходни озбиљни кадровски резови у борби са криминалним клановима који су изгледа јачи од државе – закључују из коалције За будућност Црне Горе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *