ИН4С

ИН4С портал

МУП: Бирачи чија је имена доставио Живковић уписани током 2020. године

1 min read

Фото: ДПС

Из Министарства унутрашњих послова Црне Горе огласили су се поводом списка који је синоћ предао полицији посланик ДПС-а Данијел Живковић.

У односу на списак лица који је Управи полиције доставио посланик Данијел Живковић, предсједник Демократске партије социјалиста, а за која тврди да нелегално остварују бирачко право у Црној Гори, Министарство унутрашњих послова саопштава сљедеће – контролом цјелокупног списка достављених имена са припадајућим личним подацима утврђено је да су сва лица уписана прије 31.12.2020. године., осим 5 лица, од којих је 4 лица уписано 2021. и једно лице 2022. године. У мандату 44. Владе укупно уписано 0 лица- наводе из МУП-а.

Министарство ће у недјељу доставити све остале информације.

– Министарство унутрашњих послова у оквиру својих законом дефинисаних надлежности дужно је да води бирачки списак на тачан, ажуран и поуздан начин, односно да гарантује законитост бирачког права за свако лице које остварује бирачко право у Црној Гори. За евентуалне уписе ван наше земље и законитост уписа на територији друге земље, Министарство није надлежно- наводи се у саопштењу МУП-а Црне Горе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *