ИН4С

ИН4С портал

Ванредна седница Скупштине Србије о литијуму сутра у 14 сати

Скупштина Србије

Ванредна седница Скупштине Србије, на којој ће се расправљати о литијуму, заказана је за сутра.

Како је саопштено из Скупштине Србије, председник Народне скупштине Ана Брнабић сазвала је, на захтев 86 народних посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Четрнаестом сазиву, за понедељак, 30. септембар 2024. године, са почетком у 14 часова.

Посланици опозиције предложили су почетком септембра измене и допуне Закона о рударству и енергетици, којом се тражи забрана истраживања и експлоатације литијума и бора, преноси Спутњик.

Пре ванредне седнице, биће одржан наставак седнице о ребалансу буџета.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Ванредна седница Скупштине Србије о литијуму сутра у 14 сати

  1. Opozicija se trudi da prikaže eksploataciju litijuma kao pretnju, iako su upravo oni omogućili dolazak Rio Tinta. Njihovo ponašanje je vrhunac licemerja i političkog profiterstva.

    128
  2. Tajkunska opozicija je davala sve dozvole Rio Tintu, a sada kad nisu na vlasti, pokušavaju da se predstave kao ekološki aktivisti. Njihova politika je samo prazna priča bez stvarnih rešenja.

    128
  3. Litijum može doneti značajna sredstva u budžet i unaprediti ekonomiju naše zemlje, ali opozicija, vođena sopstvenim interesima, čini sve da spreči razvoj zbog stranih nalogodavaca.

    106

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *