ИН4С

ИН4С портал

Инцидент у Аустрији: Официр БиХ одбио руковање са министарком одбране те земље

Аустрија

Заменик министра одбране у Савету министара БиХ Славен Галић извинио се министарки одбране Аустрије Клаудији Танер након након што је један официр из БиХ из верских разлога одбио да јој пружи руку.
Према писању бечког Курира, инцидент се догодио протеклог викенда на Терезијанској војној академији у Бечком Новом Месту непосредно пре традиционалне свечаности, која представља крај годишњих активности те академије.
„Уважавајући једну од најстаријих академија, која због својих процедура заузима престижно место у свету, у име Министарства одбране БиХ и Оружаних снага БиХ сам се извинио и министарки и осталима. Верујем да овакав догађај неће нарушити одличне пријатељске односе у области војне сарадње нас и Републике Аустрије“, изјавио је заменик министра одбране БиХ Галић, преноси Галић.

Овај догађај, који је, како се наводи, већ проглашен инцидентом, није покварио даље процедуре Терезијанске војне академије да свечаност до краја буде окончана.
„Када сам имао прилику још једном сам захвалио Министарству одбране Аустрије и Терезијанској војној академији што препознају потребе система одбране Босне и Херцеговине и омогућавају кадетима из Босне и Херцеговине да се школују и образују за обављање официрске дужности уз наду да ће се ова сарадња наставити и у будућности“, рекао је Галић, преноси загребачки Вечерњи лист.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *