ИН4С

ИН4С портал

Бербок: Владавина права, ЦЕФТА и нормализација с Приштином кључни на путу Београда ка ЕУ

Фото: Спутник

Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок изјавила је данас током састанка са министром спољних послова Србије Марком Ђурићем да су владавина права, ЦЕФТА и нормализација односа с Приштином централне тачке на путу Србије ка Европској унији.

„Интензиван дијалог основа је дипломатије. Владавина права, ЦЕФТА и нормализација са Косовом централне су тачке на путу ка ЕУ. Немачка остаје партнер за даље реформе“, саопштено је на званичном налогу немачког Министарства спољних послова на мрежи Икс.

Ђурић је раније данас навео да је током састанка са Бербоковом на маргинама министарског састанка Берлинског процеса у Берлину било речи о сарадњи две земље, али и о економским резултатима Србије и дијалогу Београда и Приштине.

Он је нагласио да за Србију чланство у ЕУ представља стратешко опредељење и приоритет спољне политике.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, Ђурић је навео да је Бербоковој пренео да је Београд посвећен дијалогу док Приштина од самог почетка показује крајњу неконструктивност и неспремност да спроведе договоре, посебно оне који се односе на формирање Заједнице српских општина.

Ђурић је истакао да Србија подржава све регионалне процесе и иницијативе, посебно оне који доприносе процесу помирења, дају додатни импулс развоју региона и подстичу укупан развој на путу ка пуноправном чланству у ЕУ, пренео је Танјуг.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Бербок: Владавина права, ЦЕФТА и нормализација с Приштином кључни на путу Београда ка ЕУ

  1. Nadmudrice nas predsednik ovu gospodju. On ima resenja za najkomplikovanije situacije. Samo pogledajte, koliko dugo vec uspesno zaludjuje svoj narod. Njegove lazi se umoce u serbet i postaju prihvatljive.!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *