ИН4С

ИН4С портал

Гујон осудио позив на цензуру РТ Балкан: РСФ су глобални жандарм у служби Запада

1 min read

Арно Гујон

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон реаговао је на захтеве Репортера без граница (РСФ) да се забрани рад редакције РТ Балкан, поручујући да ова организација има улогу „глобалног жандарма који треба да казни све медије који не подлежу идеологији глобалног Запада“, и осуђујући њихове захтеве да се наш рад цензурише.

„‘Репортери без граница’ су данас тражили од Владе Србије да се забрани рад појединих медија који нису по њиховој политичкој вољи. Њихов захтев за цензурисање новинара је преведен и промовисан на главним сајтовима лево-либералне опозиције ‘Директно’, ‘Нова С’ и Н1“, навео је Гујон, причајући о тексту „Од Русије до Србије: Како РТ шири пропаганду Кремља на Балкану упркос санкцијама ЕУ“, којим је организација која се наводно залаже за слободу медија назвала нашу редакцију „фабриком лажи“ и затражила наше цензурисање.

“Репортери без граница” је француска организација која се наводно бори за “слободу медија” у свету. У стварности, она има улогу глобалног жандарма који треба да казни све медије који не подлежу идеологији глобалног Запада. “Репортери без граница” су данас тражили од Владе Србије…

Гујон је подсетио и да су 1999. године, након НАТО агресије, одбили да у свој годишњи извештај о новинарима настрадалим на радном месту ставе 16 српских новинара и медијских радника убијених у бомбардовању РТС-а 23. априла те године. За њих су, како је додао, српски новинари били легитимна мета ваздушног напада.

„Јавно осуђујем рад ове контроверзне организације као и њихов позив на цензуру медија у Србији. Уједно позивам колеге из опозиције као и професионалне браниоце ‘слободе медија’ да се изјасне о том спољном притиску на слободу медија у Србији“, истакао је Гујон.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *