ИН4С

ИН4С портал

МУП Упозорава: Током четвртка и петка невријеме, могуће поплаве

1 min read

Фото: Принтскрин

Током четвртка и петка подручје Црне Горе биће под утицајем циклонске активности, са центром у области Ђеновског залива.
Овај метеоролошки систем донијеће серију фронталних таласа изнад Балкана, што ће проузроковати изразито нестабилне временске прилике и обилне падавине на територији наше земље.

– Очекује се претежно облачно вријеме, уз повремено умјерену до јаку кишу, пљускове и грмљавину. Интензивне падавине су нарочито могуће у ноћи између четвртка и петка, као и у петак током првог дијела дана. Локално може пасти између 150 и 200 литара кише по метру квадратном. Од средине дана у петак, у југозападним дјеловима земље, падавине ће почети да слабе, а до послијеподневних сати очекује се престанак падавина у већем дијелу Црне Горе. Вјетар ће бити јужних смјерова, умјерен до јак, док су у ноћи између четвртка и петка, као и у петак током пријеподнева, могући удари олујне јачине. Дуж обале, море ће бити таласасто до веома таласасто, с постепеним смиривањем таласа крајем петка- наводе из МУП-а.

Због обилних падавина, могуће су локалне поплаве посебно у урбаним срединама, бујичним токовима и дуж саобраћајница које пролазе кроз планинске предјеле. Директорат за заштиту и спашавање МУП-а апелује на грађане да прате званична саопштења и предузму мјере заштите како би умањили потенцијалне посљедице ових временских непогода.

МУП даје сљедеће препоруке грађанима:

– Пратите званична саопштења- редовно пратите информације и упозорења надлежних институција путем медија; Припремите се за непогоде- осигурајте вашу имовину, посебно ако живите у подручјима која су подложна поплавама или јаким вјетровима; Избјегавајте путовања-уколико није неопходно, избјегавајте путовања, нарочито у планинским предјелима и подручјима која су склона одронима; Будите спремни на прекиде у снабдијевању-припремите најважније у случајупрекида у снабдијевању водом, струјом или комуникацијама- наводе из МУП.а,

Директорат за заштиту и спашавање МУП-а остаје у сталном контакту са свим релевантним службама како би се адекватно одговорило на све евентуалне посљедице временских непогода. Апелујемо на све грађане да предузму одговарајуће мјере како би заштитили себе и своју имовину.

Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је наведено упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу подизања оперативне спремности.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *