ИН4С

ИН4С портал

Опет тај Вучић! Замислите, дозволио је руским медијима да раде у Србији

1 min read

Танјуг/Јадранка Илић

Антивладини медији у Србији који подржавају прозападну опозицију кренули су у отворену кампању против руских медија у нашој земљи. За њих је Александар Вучић крив што постоје Спутњик и РТ и вероватно би здушно аплаудирали када бисмо били забрањени.

Тако је jeдан „слободни“ портал објавио денунцијански извештај „Репортера без граница“ против РТ Балкан, сачињен у „најсветлијем“ маниру мрачних тоталитарних режима.

Пропагандни памфлет објављен је са претенциозно глупим насловом: Откривено како „Раша тудеј“ шири пропаганду Кремља на Балкану упркос санкцијама ЕУ и уз помоћ власти у Србији.

Замислите, „открили“ су оно што се већ види на сајтовима РТ Балкана и на сајту Спутњика Србија. Види се јасно на који начин руски медији информишу грађане Србије и Балкана и зашто нам ти грађани указјују пуно поверење.
Пошто се у извештају буквално ништа не открива нећемо се ни бавити његовим садржајем.
У потпуно испразној пашквили „Цензора без граница“, који промовишу прозападни медији, наводи се између осталог, и како новинари у нашим кућама примају високе плате.
Замислите само те браниоце новинарске професије који се вероватно залажу за то да се новинари придржавају за просјачки штап и да не могу да живе од свог посла.
Суштина је да истраживање и његово медијско промовисање служи као политичка полуга неких страних и домаћих центара моћи како би се извршио притисак на Вучића и власти у Србији да угаси руске медије и уведе санкције Русији
Домаћи задатак им је и да се пошаље порука западним моћницима да постоје политичке снаге које би одмах укинуле Спутњик и РТ Балкан.

И треће, циљ је Да се власт у Србији денунцира код западних газда како је допустила да се у Србији у медијима уопште чује руска страна.
Јасно је, „Репортери без граница“ и њихови медијски излози у Србији залажу се за западни медијски мрак. И за новинаре који не могу да преживе од своје плате.
И у нечему су „Репортери“ и прозападни медији заиста у праву:
Александар Вучић и власти у Србији заиста су дозволили руским медијима Спутњик и РТ Балкан да слободно раде у нашој земљи. А могли су да нас забране и могли су да уведу санкције Руској федерацији.
Ал и, ето, неће!

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

23 thoughts on “Опет тај Вучић! Замислите, дозволио је руским медијима да раде у Србији

  1. Aleksandar Vučić je stao uz medijsku slobodu u Srbiji, uprkos svim pritiscima spolja, pokazavši da Srbija može i mora da donosi sopstvene odluke.

    260
    1
  2. Vučić je jasno pokazao da Srbija neće biti kolonija Zapada, već suverena zemlja koja sama odlučuje šta je najbolje za njen narod, uključujući slobodu medija.

    243
    1
  3. Vučićeva hrabrost u ovim izazovnim vremenima, kada je pod pritiscima da zabrani ruske medije, pokazuje njegovu odlučnost da brani pravo na slobodu izražavanja.

    281
    1
  4. Dok drugi pokušavaju da ućutkaju ruske medije, Vučić pokazuje koliko je važno da Srbija zadrži svoju nezavisnost u donošenju odluka. To je lider koji se bori za narod i slobodu medija!

    287
    1
  5. Vučićeva odluka da omogući Sputniku i RT Balkan da slobodno deluju u našoj zemlji pokazuje njegovu odlučnost da zaštiti različitost mišljenja i da ne poklekne pred zapadnim pritiscima.

    250
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *