ИН4С

ИН4С портал

Коалиција ЗБПГ упутила Милатовићевој листи позив за формирање власти у Подгорици

1 min read

Коалиција „За будућност Подгорице“ упутила је позив листи „За бољу Подгорицу“ коју је на локалним изборима предводио предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, а на чијем челу се налазио функционер ГП УРА Лука Ракчевић, и коалицији ПЕС-Демократе, да фомирају нову власт у главном граду Црне Горе.

Носилац листе Покрета „Европа сад“ и Демократа Саша Мујовић одговорио је да је спреман за преговоре, док је са друге стране Ракчевић засада „оправдано одсутан“. Ове три листе или коалиције би, у случају постизања договора, имале већину од 33 одборничка мандата. Но, питање је да ли ће уопште и доћи до договора када је током кампање изречено много тешких ријечи при чему је Мујовић у самом финишу предизборне трке изјавио како не би пристао на постизборну коалицију са „урашима“.

Мило вуче конце из сијенке

Коментаришући снимак прослављања резултата након избора у Подгорици, на којем се појављује бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, Кнежевић је казао да „ДПС длаку мијења, али Мила никад“.

– То је само знак да Ђукановић из сијенке вуче конце. Гужва је увијек око Ђукановића, никад око Данијела Живковића. А јако је интересантно да неприкосновени лидер ДПС-а прославља наводну побједу уз класични српски народњак – рекао је Кнежевић.

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић поручио је да његова листа види Милатовића и његове саборце као будуће коалиционе партнере.

– Ако Милатовић хоће са ДПС, нека му је срећно, а ми ћемо адекватно реаговати на то. Нећу откривати који ће то бити механизми. Поручујем да Милатовић не смије да заборави одакле је дошао. Он је израстао из 30. августа и настао је из антиДПС тековина. То јесте његово легитимно право, али није морално – саопштио је Кнежевић, тврдећи да је коалицију Милатовић-УРА састављао један од руководилаца подгоричког концерна „Вијести“ – Жељко Ивановић. – Он је био идеолог разбијања власти у Подгорици. Ако за градоначелника већ предлажу Луку Ракчевића, поштеније је онда да Ивановић буде градоначелник.

Широке руке

Влада Црне Горе ће Атлантском савезу дати 50.000 евра у реализацији Форума 2СБ. Влада је прихватила текст уговора о пословној сарадњи, према којем ће Министарство вањских послова и Министарство одбране уплатити Атлантском савезу о 25.000 евра у те сврхе.

У међувремену Изборна комисија Подгорице поднијела је кривичну пријаву због нестанка извода из бирачког списак са бирачког мјјеста 27 у Дољанима, у којем је уписано 950 бирача. Листа „Покрет напријед“ затражила је увид у бирачки материјал и поново бројање гласова са појединих бирачких мјеста, међу којима и овог. Овој листи недостаје 230 гласова да пређу цензус и уђу у Скупштину Подгорице.

Од 145.724 уписана бирача на изборима 29. септембра гласало је 82.282 бирача, а 1.106 гласачких листића је проглашено неважећим. Листа ДПС добила је 24.310 гласова, ПЕС и Демократе -17.672, а За будућност Подгорице 16.362.

(Новости.рс)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *