ИН4С

ИН4С портал

У Србији ухапшени припадници две криминалне групе због кријумчарења миграната

Фото: Шутерсток

Након вишемесечне међународне истраге, на подручју Београда, Младеновца и Аранђеловца ухапшени су припадници две организоване криминалне групе због кријумчарења миграната.

„Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи полиција је ухапсила организатора Н. Б. (26) као и чланове организоване криминалне групе В. С. (31), Р. М. (25), Р. Н. (26), М. М. (19), Б. С. (25) и Ј. С. (26)“, рекао је Дачић, преноси Спутњик.

Додао је да је полиција због постојања основа сумње да су извршили исто кривично дело ухапсила организатора С. Н. (34), као и чланове друге организоване криминалне групе В. Р. (33), П. Д. (40), Д. Д. (44) и Р. З. (65), а кривичном пријавом биће обухваћене још две особе за којима полиција интензивно трага, наводи се у саопштењу.

„Осумњичени се терете да су од маја до августа ове године, за најмање 178 ирегуларних миграната, омогућили недозвољен транзит преко територије Србије и недозвољен прелаз државне границе Србије и БиХ, у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама ЕУ“, изјавио је Дачић.

Додао је да су припадници организоване криминалне групе коју је предводио осумњичени Н. Б. организовали недозвољен транзит миграната од близине Зајечара до Београда и од Београда до близине реке Дрине, а затим недозвољен прелаз државне границе ван места обележеног за прелаз и то чамцем преко Дрине на територију БиХ.

Дачић је рекао да су и припадници друге организоване криминалне групе коју је предводио осумњичени С. Н. организовали су недозвољен транзит од близине Димитровграда до Београда, након чега су, како се сумња, кријумчарени ка земљама ЕУ.

„Обе организоване криминалне групе кријумчарили су мигранте ради стицања противправне финансијске користи“, нагласио је Дачић.

Он је додао да је полиција претресом стана и других просторија осумњичених пронашла и привремено одузела већу количину новца, више комада ватреног оружја и мању количину супстанце за коју се сумња да је опојна дрога, а који ће бити однети на даље вештачење.

„Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву“, закључио је Дачић.

Како се наводи у саопштењу, припадници те две криминалне групе су на подручју Београда, Младеновца и Аранђеловца након вишемесечне међународне истраге ухапшени од стране припадника МУП и Службе за борбу против организованог криминала УКП, у координацији са Јавним тужилаштвом за организовани криминал у Београду и у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе за град Београд.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *