ИН4С

ИН4С портал

По налогу СДТ-а ухапшено 13 особа: Осумњичени за кријумчарење 352 особе

1 min read

Фото: МУП, архива

По налогу Специјалног државног тужилаштва, Специјално полицијско одјељење је, након заједничких вишемјесечних активности са Сектором за борбу против криминала и Сектором граничне полиције Управе полиције, ухапсило данас 13 особа у Пљевљима. Они се сумњиче за кријумчарење 352 страна држављанина.

“Ухапшени су И.М., А.Х., Е.Х., С.Х.Б., Ж.Б., Ђ.К., Р.А., Д.Б., М.Р., Б.К., Б.Ј. и Б.Г. и против њих, као и против: С.Р., који је у бјекству и двије непознате особе, СДТ је поднијело кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су учинили кривична дјела стварање криминалне организације и недозвољен прелазак државне границе и крујумчарење људи”, саопштио је специјални тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.

Према његовим ријечима предмет кривичне пријаве је дјеловање криминалне организације у току прошле до октобра ове године, коју су, организовали осумњичени И.М. и непозната особа.

“Пропадници те групе су постали остали осумњичени и друге непознате особе, у циљу вршења кривичног дјела недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи, а ради кријумчарења људи из Пакистана, Бангладеша, Индије, Непала, Сирије и других држава, до Црне Горе и која се бавила недозвољеним пребацивањем већег броја људи преко границе Црне Горе и омогућавањем другима недозвољени прелаз границе или недозвољен боравак или транзит, и то за укупно 352 лица, ради стицања финансијске или друге користи” закључио је Радоњић.

Полиција ће осумњичене спровести на саслушање у законском року.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “По налогу СДТ-а ухапшено 13 особа: Осумњичени за кријумчарење 352 особе

  1. КАД ЋЕ ХАПШЕЊА ПО ДРУГИХ ОПШТИНА,КАТАСТАР,СУДСТВО ,ОПШТИНЕ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *