ИН4С

ИН4С портал

Најздравије палачинке од два састојка које не гоје

Готово да не постоји особа која не воли палачинке, било у слаткој, било у сланој варијанти. Рекло би се да је једина мана палачинки то што нису баш сасвим здраве, али ни то није увијек случај.

Само је битно наћи алтернативни рецепт којим би се замијенило бијело брашно, уље и шећер и добијате здрав и преукусан оброк који обилује минералима.

Киноа је једна од најздравијих безглутенских намирница које се могу наћи у природи, а садржи огроман број хранљивих материја. Она садржи аминокиселину лизин, која је неопходна организму за правилан раст и развој и производњу енергије, као и протеине, витамине из групе Б, витамин Е, разне антиоксидансе, флаваноиде, потом есенцијалне минерале (међу којима су манган, магнезијум, гвожђе, фосфор, калијум, калцијум, цинк, бакар и селен) и доста биљних влакана ― једна шоља киное има чак 21% препорученог дневног уноса!

Истовремено, киноа има низак гликемијски индекс, па се препоручује дијабетичарима, а уз то снижава холестерол, помаже у регулисању крвног притиска, као и у одржању тјелесне тежине. Постоји безброј начина да је употријебите у исхрани, а кроз палачинке је један од омиљених!

Све што вам треба јесте 200 грама киное и 200 милилитара воде.

Киноу потопите ноћ раније или макар неколико сати прије припреме. Затим је добро проциједите, ставите у блендер, па прелијте свјежом водом. Блендајте мало дуже, док се не сједини.

Тигањ подмажите кокосовим или маслиновим уљем (довољно је врло мало уља), па сипајте кутлачу смесе и пржите, уз једно окретање, док не порумени с обје стране, по три минута.

Служите са слатким или сланим додацима, по жељи, преноси Крстарица.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *