ИН4С

ИН4С портал

Звезда од понора до облака: Недовићева НБА партија пресудила дебитанту Евролиге

1 min read

Фото: Спутњик

Кошаркаши Црвене звезде гостовали су синоћ дебитанту Паризу у првом колу Евролиге и забележили су јако тешку, али изузетно слатку победу – 80:77.

Најважнији играч био је Немања Недовић који је погодио све што је бацио ка кошу, одиграо једну од најбољих партија у каријери и тиме донео веома важну победу на старту сезоне у Евролиги!

Убацио је 21 поен. Одиграо је савршен меч и дефинитивно направио превагу. Да њега није било, Звезда би била у великом проблему. Убацио је чак пет тројки.

Црвено-бели су играли овај дуел без Милоша Теодосића (суспензија), Јаго Дос Сантос је играо доста лоше па је због тога Звезда и губила на полувремену.

Ипак, када је тренер Јанис Сферопулос нашао праву формулу и поставу, све је дошло на своје, па је Зведа направила преокрет. И на крају славила у пенал завршници. Кенан је погодио најважније шутеве на крају.

Хифи је могао да преокрене у последњем нападу, али је промашио. Утисак је да није ни шутнуо на време и тако је Звезда обезбедила тријумф.

Поред Недовића, добро су се показали и Ајзеа Кенан са 12 поена, Никола Калинић и Милер Мекинтајер са по девет датих поена. Код домаћина је најефикаснији био Шортс са 16 поена.

Звезда је добро отворила меч, повела је 12:4. Париз је дошао је до краја прве четвртине успео да направи преокрет и ту деоницу заврши резултатом 18:17. Почетком друге четвртине Париз и Звезда су се смењивали у водству. Звезда је на пет минута до краја полувремена водила 30:26. Домаћи тим од тог тренутка прави серију 17:5 и на полувреме одлази уз предност од 43:35.

Париз је на почетку треће четвртине повећао предност која је у једном тренутку била „плус 13“ (53:40), а потом црвено-бели праве серију 11:0. На крају треће четвртине било је нерешено 58:58.

Звезда је током последње четвртине одржавала минималну предност, коју је успела да сачува до краја утакмице.

Црвено-бели ће 9. октобра у другом колу дочекати Басконију, пре тога ће у недељу гостовати Сплиту у трећем колу АБА лиге.

Париз ће у другом колу играти против Милана.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *