ИН4С

ИН4С портал

Помоћ СПЦ од 100.000 евра породицама које су најугроженије поплавама у БиХ

1 min read

© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut/РТ Балкан/Принтскрин

Патријарх српски Порфирије дао је налог Верском добротворном старатељству у Београду, добротворној организацији која делује у оквирима Српске Православне Цркве, да преко Епархије захумско-херцеговачке породицама које су најугроженије у поплавама у БиХ упути једнократну помоћ у износу од 100.000 евра.

Помоћ ће бити подељена без обзира на то које су вере и ком народу припадају, саопштила је Српска православна црква.

„Духовни поглавар православних Срба се моли Спаситељу Христу за све пострадале, да Господ пружи утеху њиховим породицама и да заустави поводањ како би страдање и уништавање имовине коју су стицала поколења престало“, наведено је у саопштењу.

Патријарх Порфирије, који борави у канонској посети свештенству и верницима у Канади, апелује на све народе Балкана, а посебно у Републици Српској и Босни и Херцеговини, да у овим тешким данима покажу међусобну солидарност, јер смо сви потребни једни другима.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Помоћ СПЦ од 100.000 евра породицама које су најугроженије поплавама у БиХ

  1. Ja nisam niko i nista da mjerim i procjenjujem necije grijehe i zao mi je svake zrtve. Vidimo svi pomažu ali velika je mogućnost da je neka od tih kuća zapravo bila pprodice koju su protjerali. Evo imam dosta prijatelja koji su izbaceni iz svojih kuca a u nikakvom ratu nisu ucestvovali…
    Tako da bih vodio racuna kome se pomaze jer se tamo slave ti dani. Mislim samo zbog shvatanja odredjenih stvari kod pojedinaca nista zlonamjerno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *