ИН4С

ИН4С портал

Кнежевић: У младости сам имао фризуру на локне, Абазовић “мало дијете” за мене што се тиче косе

1 min read

Милан Кнежевић (Фото: Скупштина Црне Горе)

Грађани у својој муци и проблемима, мисле да ја могу да будем извор свих њихових рјешења, прича лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић у емисији “Из другог угла” на Градској РТВ.

Кнежевић истиче да дан започиње тако што му пристижу поруке на све могуће апликације – од захтјева за састанком, до позива за ургенције у Клиничком центру.

Не само да се тиме бавим, него би могао и да лијечим неке лакше болести. Грађани у својој муци и проблемима, мисле да ја могу да будем извор свих њихових рјешења. Не постоји медицинска установа гдје нисам био укључен и стварно покушавам да помогнем колико је могуће, али једноставно то понекад то није могуће. Што се тиче захтјева за послом и радним ангажманом – то је већ народни фолклор колико тога има“, каже Кнежевић.

Дан му такође, како каже, завршава са идентичним порукама.

Истиче да се најљепше осјећа у Зети и да ту планира да живи, а да је у Подгорици „на привременом раду“.

„То колико сам везан за Зету сам показао и пред изборе у Подгорици, када су покушали и успјели у намјери да без разграничења одвоје Зету од Подгорице, а циљ је био да се ја не кандидујем за градоначелника, јер су знали да ја нећу да промијеним пребивалиште по цијену не знам какве функције у Подгорици. То сам демонстрирао на начин када се Зета одвојила од Подгорице, а ја нисам промијенио пребивалиште, иако сам био главни фаворит да будем изабран за градоначелника Подгорице. Не жалим због тога. Зета је мјесто које је пуно историје, које има бројне потенцијале за развој и мјесто гдје се најпријатније осјећам“, поручује Кнежевић.

Према његовим ријечима, Зета је „неисцрпно мјесто за различите доживљаје“, истакавши да му је дјетињство било интересантно, попут Тома Сојера. Дијете је просвјетних радника. Кнежевић наводи да је у младости имао фризуру на локне, казавши у шали да је Дритан Абазовић „мало дијете“ за њега што се тиче локнасте косе. За себе каже да је бољи књижевник него политичар.

Ожењен је и отац једногодишњег дјетета. Родитељство је, како каже, утицало на то да буде смиренији.

„Сада имам тај осјећај да се на крају дана осјећам испуњеније и да дијете дође као нека врста енергетског баланса, које у потпуности анулира све оно што је у току дана било тешко и оптерећујуће. Надам се да се моје дијете неће бавити политиком, јер то не би пожелио ни крвнику“, истиче Кнежевић.

Каже да су други говорили да је био талентован за фудбал, те да су га звали Сињори, по бившем италијанском фудбалеру Ђузепеу Сињорију, који је тресао мреже у италијанској Серији А.

„Сињори је био фантастични лијевак, три пута био најбољи стријелац Серије А. Заволио сам га јер никад није прешао неки од највећих клубова. Кад год би дао неки гол, знао сам да противнике провоцирам са виком ‘Сињори, Сињори’, па су ме тако и прозвали Сињори. Два пута су ми ломили кључну кост, једном руку и имам менискусе и у лијевом и у десном кољену. Фудбалску каријеру сам добро платио и рано завршио, што се тиче професионалне каријере, али сам наставио рекреативно да играм“, прича Кнежевић.

О томе како је добио надимак Пипун, Кнежевић истиче да је то био погрдан назив једног дијела Подгоричана за Зећане средином прошлог вијека.

„Тај надимак ми је директно дао, односно тако ме прозвао бивши градоначелник Подгорице Миомир Мугоша на једном скупу у Зети, мислећи да ће тако да ме увриједи зато што сам из Зете. Поносан сам и породицом и мјестом одакле долазим. Знам да су тада многи Зећани, који су били на том скупу ДПС-а, напустили скуп, јер су то доживјели увредом за Зећане“, наводи Кнежевић.

Подсјећа и да је 2018. године био у затвору више од три мјесеца, те да је 2020. четири мјесеца био у кућном притвору.

Најтежи тренутак у животу, након смрти оца и стрица, како каже, је хапшење мајке, наводећи да су је ухапсили само због тога што их је клела.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *