ИН4С

ИН4С портал

Руски Су-34 уништио људство и упориште украјинских снага у пограничном делу Курске области

1 min read

фото: Виктор Антонюк/Спутњик

Специјална војна операција у Украјини, дан 956. Руска војска ослободила је насеље Желано Друго у ДНР. У украјинском нападу дроном на Горловку, рањено је 11 особа. Иако је Угљедар под контролом руске војске, за сада нема могућности за евакуацију стотине његових грађана који се крију у склоништима, саопштило је Министарство одбране Русије.

Током ноћи руски ПВО системи уништили су два украјинска дрона изнад Курске области и по један изнад Белгородске и Вороњешке области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Током ноћи у Одеси, Вињицкој области и Кијеву одјекивале су експлозије, јавили су украјински медији.

Припадници поморске пешадије групе „Север“ уништили су војну технику и пешадију Оружаних снага Украјине, као и плаћенике у пограничном рејону Курске области, узевши као трофеје западно оружје током ослобађања Обуховке.

Руске снаге групе „Исток“ су из самоходне хаубице „акација“ једним ударом уништиле борбено возило пешадије и земуницу Оружаних снага Украјине код Угљедара, саопштило је руско Министарство одбране, преноси Спутњик.

Посада ловца-бомбардера Су-34 уништила је људство и упориште Оружаних снага Украјине у пограничном рејону Курске области ударом авио-бомби са универзалним модулом за планирање и корекцију, саопштило је Министарство одбране Русије.

Снаге руске групе „Запад“ уништиле су пешадијске и митраљеске положаје Оружаних снага Украјине на купјанском делу фронта, саопштило је Министарство одбране.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *