ИН4С

ИН4С портал

Звезда пала у Сплиту – нови пораз шампиона у АБА лиги

1 min read

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у трећем колу АБА лиге од Сплита резултатом 85:78. После тесног тријмфа на старту Евролиге у Паризу, уследио је други пораз актуелног шампиона у регионалном такмичењу.

Имали су кошаркаши Црвене звезде после победе над Паризом у Еввролиги да у меч против Сплита уђу пуни самопоуздања, али је са друге стране стигао одговор.

Одличну прву деоницу играли су кошаркаши домаћег тима док јсу црвено-бели покушавали да дођу макар до изједначења, али им није полазило за руком.

У првом делу друге деонице Звезда је деловала убедљивије, успели су да преузму вођство и да на паузу оду са резултатом 39:37, али био је то само почетак драме.

После нешто спорије увертире у трећу четвртину Добрић је започео серију Звездиних тројки, међутим није то донело убедљиво вођство је Сплит није одустајао. У самој завршници упорност домаћег тима се исплатила јер су стигли до новог изједначења.

На старту последње деонице Сплит је прешао у вођство, а црвено-бели били су без поена чак три минута.

На четири минута до краја важну улогу имао је Јаго који је најпре погодио тројку за егал, а потом донео и поене за вођство црвено-белих. Није Звезда успела да је сачува јер је уследила серија противника од 8:0!

Имао је Сплит Зицер за плус 9, али након што Шортер није искористио ту шансу Звезда се пробудила и смањила разлику на четири поена.

Ипак, грешили су црвено-бели у кључним моментима и тако пресудили сами себи у завршници меча и пенал завршници, те је Сплит славио резултатом 85:78.

Немања Недовић био најефикаснији актер у редовима Црвене звезде са 16 поена, Добрић је убацио 14. С друге стране, Шкара и Шортер, убацили су 16, односно 15 поена и били најзаслужнији за тријумф хрватског тима.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *