ИН4С

ИН4С портал

Током ноћи оборен 21 украјински дрон; Руске снаге напредују северозападно од Угљедара

1 min read

фото: Виктор Антонюк/Спутњик

Специјална војна операција у Украјини, дан 957. Руска војска уништила је базу горива код Одесе и објекте на аеродрому у Хмељницкој области. Сукоб у Украјини наставља се због западне подршке Кијеву, али се не може решити војним путем, сматра премијер Словачке Роберт Фицо. Холандија званично потврдила да је земља испоручила прве ловце Ф-16 Кијеву.

У Кијеву и Хмељницкој области Украјине одјекнуле су експлозије, јавила је телевизија „Обшчествено“.
Како је саопштио градоначелник Кијева Виталиј Кличко, у граду ради ПВО, преноси Спутњик.

Према онлајн мапи Министарства за дигиталне трансформације Украјине, око осам часова ујутру узбуна за ваздушну опасност објављена је на територији целе земље.

Ракетни систем „стрела 10“ поморске пешадије Северне флоте групе „Дњепар“ открио је и оборио украјински извиђачки дрон авионског типа изнад леве обале Дњепра у Херсонској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Јединице групе снага „Исток“ наставиле су да потискују непријатеља и напредовале северозападно од Угљедара у округ села Весјолог, приближивши се Богојављенки у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски ракетни систем „ураган“ групе снага „Југ“ уништио је упориште украјинске војске код Часова Јара, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руски ПВО системи уништили су током претходне ноћи 12 украјинских дронова изнад Крима, шест изнад Курске области и по један изнад Белгородске, Брјанске и Вороњешке области, саопштило је руско Министарство одбране.

Током ноћи експлозије су одјекивале у Павлограду и Дњепру (Дњепропетровску) у Дњепропетровској области, Херсону који је под контролом Кијева, Харкову, граду Лубни у Полтавској области, Чернигову и Хмељницкој области Украјине, јавили су локални медији.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *