ИН4С

ИН4С портал

МО НСД Јаз: Нико не смије да вас уцјењује

1 min read

Фото: НСД

Саопштење Мјесног одбора Нове српске демократије (НСД) – Јаз преносимо у цјелости: 
Мјесни одбор Нове српске демократије – Јаз већ дуже вријеме, од самог завршетка претходног изборног циклуса је у комуникацији са грађанима, нашим рођацима и пријатељима из Грбља, у намјери да дамо што већи допринос да наше мјесто и читав град буду бољи, богатији и љепши.
Поносни смо на резултате које смо остварили у Грбљу. Показало се да су наше комшије препознале искрену намјеру нас да без обзира на име и презиме, поријекло и године свако добије једнаку и праву шансу за напредак.
Најљепше што имамо данас је управо производ споја различитих обичаја, култура и идеја и то морамо његовати као нешто највредније у будућности.
Сматрамо сви на Јазу да је Будва на прекретници, као и много пута у прошлости. Наш град, мали какав јесте, само потпуно уједињен и позитивно усмјерен има довољно снаге да буде бржи и јачи од конкуренције.
Као што Грбаљ, као приградско насеље за неколико најлепших градова Боке, има капацитет да буде најбогатије мјесто приморја тако сличне атрибуте имају и Паштровска гора, брдски појас Маина изнад Будве и цјелокупни Брајићи, са Космачем као својим драгуљем.
Свједоци смо да је Будва, као истинска метропола, већ неко вријеме жртва међусобних примитивних сукоба, свађа и увреда и данас је стање постало такво да се томе више не види граница. Умјесто јединства и солидарности, којима искључиво можемо створити бољу будућност ми једни друге вријеђамо и понижавамо на начин који није достојан човјека, суграђана, колега и комшија.
Ми у Мјесном одбору НСД-a желимо Јаз само ако је отворен за све грађане Црне Горе, без обзира на то да ли су људи поријеклом из Грбља или долазе из Берана, Бијелог Поља, Никшића или било ког дијела Црне Горе и Боке јер наши животи су наша заједничка и нераскидива прича. Такав је и наш мјесни одбор и такав мора остати, јер је то аманет наших предака и залог који остављамо нашим потомцима!
Знајући ово позивамо нашег предсједника Одбора Младена Микијеља да без одлагања ступи у још бољу комуникацију са Јасном Докић, која је потпредсједница свих грађана Будве. Дошли смо до крајњих граница, доста је подјела, увреда, напада и непримјереног понашања.
Мјесни одбор Нове српске демократије Јаз, истичући још једном све што смо претходно написали, позива све грађане Будве а нарочито Грбља и Јаза да се лично укључе у кампању и својим радом и примјером поправе своје мјесто и читав град.
Општински одбор Нове српске демократије и читава наша коалиција имају сјајне младе људе који су школовани, часни и интелигентни, спремни да преузму одговорност како би изнијели инвестиционе активности као што су шеталишта, заобилазница, школе, вртић, обнова тврђава, изградња паркова, које очекујемо најкасније у наредне четири године.
Већ дуже вријеме, нажалост, будванска политичка сцена је постала као римска арена у којој се покитичари и јавне личности међусобно, готово дивљачки нападају. Мало ко размишља или чека како ће се и шта ће се рећи или како ће поступити. Поштовање, интегритет, морал и чојство су сасвим погажени и то је јавни дискурс који траје предуго! Партија нам је често испред сопственог имена и презимена, а политика изнад фамилије и кућног васпитања.
Помирења, јединства и напретка нема ако се не појача разговор нашег предсједника Младена Микијеља и свих из нашег општинског и мјесних одбора са грађанима, пријатељима и комшијама, у Грбљу и у читавој Будви. Порука таквих разговора мора да буде јасна – Будва је отворени град који ће будућност имати само ако се сви, не дијелећи се на наше и њихове, за то будемо борили и на томе будемо свакодневно радили.
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *