ИН4С

ИН4С портал

Детаљи истраге открили припаднике секте на Жабљаку, активни и на приморју: Култисти оргијали и снимали филмове за одрасле под маском курсева јоге и семинара сексуалног ослобађања

1 min read

детаљ са једног видеа секте

Руски држављани и држављанке код којих је претресом једног објеката на Жабљаку пронађено и одузето више стотина телефонских картица, на десетине кредитних картица, лаптопова и мобилних телефона и 70.000 евра у кешу, како сумњају наши истражни органи, припадници су руског злогласног култа ,,Ашрам Шамбала“ . То је Побједи саопштио извор из самог врха безбједносног сектора.

– Секта ,,Ашрам Шамбала“ је активна и код нас. Осим Жабљака активни су и на Приморју, конкретно у Бару и Улцињу гдје је било претреса у априлу ове године. Код нас су се углавном базирали на искоришћавање младих дјевојака за онлајн секс и продају видео материјала. Оргијања су се организовала под маском наводних курсева јоге и семинара сексуалног ослобађања, казао је извор Побједе из врха безбједносног сектора.

Извор Побједе саоштио је да су објекти на Жабљаку, како се сумња, коришћени за онлајн снимање филмова за одрасле.

Младе дјевојке и џипови

-У питању је бивши ски хотел који је закупљен протекле двије године. Житељи су само могли видјети младе дјевојке које долазе у скупим џиповима и одсједају у том хотелу. Комшијама је било све сумњиво јер су нон-стоп мијењане браве а из соба су долазили чудни звуци, саопштио је Побједи становник Жабљака, захтијевајући анонимност.

Према незваничним информацијама, полиција је отворила извиђајни поступак у оквиру којег је, за сада, наложена провјера заплијењене технике и утврђивање поријекла пронађеног новца. Неколико руских држављанки које су затечене у изнајмљеним просторијама саслушане су у полицији у својству грађана.

Саслушане Рускиње имају пријаву боравка у Бару, а неке од њих имале су радне дозволе за послове хигијенчарки. Једна од њих је чак и директорка једне фирме у Црној Гори.

Злогласни култ

Оснивач руског култа ,,Ашрам Шамбала“ је Константин Руднев, који је 2013. године осуђен на 11 година затвора због силовања својих сљедбеница. Према доступним подацима одслужио је седам година затвора у Русији и пуштен је на слободу 2020. године.

Према незваничним али поузданим информацијама Побједе, Руднев је током протекле четири године махом боравио у Црној Гори, конкретно на Жабљаку, Бару и Улцињу. Управо су, према сумњама полиције, по налозима Руднева за снимање онлајн оргија коришћења велика материјална средства које су наши истражитељи заплијенили на Жабљаку. Побједа је ексклузивно дошла у посјед документа руских власти од 11 априла 2014. године којим се званично забрањује ова секта која је била и под сумњом за нестанак 15 особа у Русији и Бјелорусији.

„Ванземаљски бог“

Против Руднева је барска полиција поднијела пријаву у априлу 2024. године, управо због спорних снимања на неколико локација али он је од тада недоступан, и непознато је да ли је и даље у Црној Гори. Тада није било основа да му се забрани улазак у Црну Гору с обзиром на то да је због међународних околности било тешко утврдити да се ради о осуђиваној особи и да ли је та особа стварно вођа тог култа.

Бивши војник руске војске Руднев се, како се наводи у документу о забрани органзације а у који је Побједа имала увид, прије 30 година самопрогласио ,,ванземаљским богом“ који је дошао са звијезде Сиријус и основао секту ,,Ашрам Шамбала“ у коју је примао сљедбенике који имају између 14 и 30 година и од којих је захтијевао апсолутну послушност.

Од сљедбеника је тражено да прекину све везе са породицом и да донирају сву своју имовину. Жене сљедбенице су морале да учествују у ритуалним силовањима и оргијама с Рудневом и другим вођама култа. Руске власти су прије 2013. године чак 12 година покушавале да затворе Руднева, али је већина његових жртава одбила да свједочи против њега па је пуштан због недостатака доказа.

Пут будале

У својим учењима, које је називао ,,Пут будале“, изругивао се традиционалним вриједностима, погледима на породицу, живот и посао. Учења су комбиновала разне вјерске књиге али и Камасутру, шаманизам, паганизам и тантрички секс.

Након хапшења Руднева 2013. године, чак 15 чланова његовог култа било је на листама несталих, укључујући и 14-годишњу дјевојчицу из Бјелорусије.

Истрагом је утврђено да су од 1989. огранци секте дјеловали у Москви, Санкт Петербургу, Републици Алтај, Башкортостану, Татарстану, Краснодару, Перму, Приморском, Хабаровском крају, Новосибирску, Архангелску, Вологди, Иркутску, Кемерову, Липецку, Москви, Самарска, Свердловска, Томска, Уљановска и Јарославска регија. Да би зарадили, Руднев и његови људи водили су плаћене курсеве јоге, гдје су одабрали најсугестибилније људе за даљње судјеловање у секти. Одржани су и разни плаћени семинари на којима се ширила идеологија заједнице продајом књига, аудио и видео записа те окултних предмета. Истражитељи су открили да се идеологија секте темељила на псеудооријенталном знању и медитативним праксама односно учења култа била су религиозне природе.

-Укључивање у секту почело је похађањем јога семинара на којима су помоћници ,,духовног ментора“ бирали људе најприкладније за секту. Руднев се декларисао као ,,ванземаљац са Сириуса“, месија, наводно послан на Земљу да спаси људе. Руднев који је себе називао реинкарнацијом Исуса Христа водио је секту више од 30 година. Процјене су да је култ у својој примарној фази бројао до чак 30.000 сљедбеника.

Псеудо источњачки култови и праксе

„Ашрам Шамбала“ једна је од многих организација темељених на псеудотумачењу источњачких култова и пракса. Сам „Ашрам“ такође има много имена – друштво Олирна, центар за јогу Сотитанандана, Академија окултних знаности, иако је заправо ова секта регистрирована под сасвим другим именом: Сибирско удружење јогија. На челу друштва је био гуру Сри Јнан Аватара Муни, иако га је суштински водио Константин Руднев. Сам Руднев објаснио је да је своју организацију створио ,,како би оживио духовност, јер је свијет заглибио у комерцијализам и само га јога може спасити од ове заразе“. Његов култ је према подацима руске државе зарадио милионе евра, од донација својих сљедбеника.

(Побједа)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

5 thoughts on “Детаљи истраге открили припаднике секте на Жабљаку, активни и на приморју: Култисти оргијали и снимали филмове за одрасле под маском курсева јоге и семинара сексуалног ослобађања

    1. Vjerovao ili ne, degenerici i satanisti nisu ograničeni samo na nato, uspješno su proširili svoje „vrijednosti“ na ostatak svijeta i ovi koji se vide su samo najmanji vrh ledenog brijega užasa. Rus je uvijek i prije svega Pravoslavac.

  1. I sada treba da vjerujemo kako niko iz ANB nije imao pojma ko je tip i sto se radi u malom Zabljaku.

    Prije Dritan a sada Becic i Spajic se prave ludi.

    Psuju se medjusibno kao ulicni klosari i zabavljaju narod kao klovnovi u Parlamentu.

    Direktor MUP i njegov kolega zaduzen za Zabljak da daju izjavu i da objasne narodu zajedno sa ANB sluzbenicima na celu sa Milicem kako je moguce da se strani drzavljani zakupljuju prostorije i obavljaju poslove bez ikakve kontrole

    Ako se ovako nastavi na sledecim izborima nece izaci ni 40% biraca

  2. Ovaj Rudnev
    jako podsjeca na
    Mila Djukanovica.

    I Milo je organizovao sektu tzv.crnogorci,
    siri smrtnu IDEOLOGIJU sovinizma,
    bio je ostvario sektasku dominaciju nad cijelom CG, unistio je privredu i
    Opljačkao svoj narod,
    silovao pjevačice dok je bio mladi….

    ŠTA SE CEKA SA HAPŠENJEM ZLIKOVCA MILA DJUKANOVICA I NJEGOVIH DZELATA.

  3. Koliko ja znam Crna gora se kune sama sebi da je na evropskom putu,ako je to istina onda je svaka istaga ovog kulta izlišna jer je to evropski put što dokazuje otvaranje OI u Parizu !

    10

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *