ИН4С

ИН4С портал

Ученик барске Гимназије избоден у дворишту школе: Малољетник ухапшен, сумњичи се за покушај убиства

1 min read

Гимназија "Нико Роловић", Фото: Марија Пешић

Барска полиција ухапсила је малољетника због туче у којој је повријеђен 18-годишњи ученик Гимназије „Нико Роловић“.

Седамнаестогодишњи А.К. сумњичи се за покушај убиства а ради се на идентификацији и процесуирању још једне особе која је учествовала у тучи, сазнаје незванично Телевизија Вијести.

Ученик (18) барске Гимназије „Нико Роловић“ избоден је јутрос ножем у дворишту те установе.

Директорица школе Марија Ђоновић рекла је „Вијестима“ да је до инцидента дошло у 11.08 сати, у школском дворишту, током малог одмора.

„Два лица која нису ученици наше школе су напала ученика и нанијела му повреде. Брзом интервенцијом професора, сукоб је заустављен, обавијештена је Хитна помоћ и полиција. Све даље информације добићемо од Одјељења безбједности Бар“, рекла је она.

Повријеђени је са медицинском пратњом, у возилу хитне помоћи, кренуо на даље лијечење у Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ) у Подгорици.

То је „Вијестима“ потврдио директор барске болнице, Игор Каришик, и казао да је он сада стабилно али да су процијенили да је за њега најбоље да лијечење настави у КЦЦГ.

Ученик је након инцидента превезен колима Хитне помоћи у Општу болницу Бар.

Каришик је раније казао „Вијестима“ да је повријеђени младић оперисан одмах при доласку у болницу али да још увијек није ван животне опасности.

Како је он раније испричао, повријеђени је стигао у болницу са „озбиљним ранама које су угрожавајуће по живот“.

„Он се сада налази на интензивној њези али му је и даље угрожен живот. Видјећемо како ће бити, операцију смо завршили али ситуација је још увијек озбиљна“, казао је раније Каришик и додао да у овом тренутку на могу дати више информација јер поступају у најбољем интересу повријеђеног маљолетника.

Портал Бар Инфо је раније пренио да је ученик оперисан и да се налази на интензивној њези.

“Повријеђени Д.М. је у стању животне угрожености довежен у Општу болницу. Дјечак је имао повреде грудног коша, дијафрагме и слезине. Нож је пробио зид грудног коша и ушао у трбух. Оперативно је збринут и налази се на Одјељењу интензивне његе”, казао је раније за тај медиј Каришик.

„Вијестима“ је раније из Управе полиције речено да је најмање један малољетник рањен у тучи у барској Гимназији. Тада су рекли да је ученик у обрачуну задобио убодну рану, а у току су активности на расвјетљавању тог догађаја.

Настава у Гимназији „Нико Роловић“ је настављена.

Основно државно тужилаштво у Бару је формирало предмет.

Преко друштвених мрежа упућен је апел за давање 0- крви за повријеђеног ученика. Крв се може дати у болници у Бару.

Управа полиције: Сумња се да је 16-годишњак ударао оштећеног

Из Управе полиције је званично саопштено да је барска полиција ухапсила осумњиченог за покушај убиства у Бару.

„Наиме, данас је око 11.15 часова дежурна служба барске полиције обавијештена да је дошло до физичког сукоба између неколико лица у дворишту Гимназије ‘Нико Роловић’ у Бару и да је једно лице задобило повреде усљед употребе хладног оружја – ножа. Полицијски службеници који су упућени на лице мјеста затекли су једно лице, ученика ове школе, са видном повредом нанијетом хладним оружјем – ножем, у дијелу тијела испод ребара“, истиче се у саопштењу.

Из УП су додали да је са догађајем упознат тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару, а након тога и тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је овластио полицајце да изврше увиђај на лицу мјеста.

„Полиција је, предузимајући активности из своје надлежности, дошла до сумње да је данас у јутарњим часовима дошло до вербалног, а затим и физичког сукоба између малољетног лица старог 17 година и оштећеног лица старог 18 година. Сумња се да је седамнаестогодишњи малољетник након вербалне расправе оштећеном задао ударац у предјелу главе, након чега се у овај сукоб укључило још једно малољетно лице старо 16 година који је оштећеном задао више удараца у предјелу тијела. Током овог сукоба осумњичени седамнаестогодишњак је оштећеном, употребом ножа, нанио убодну рану испод лијеве стране ребара, након чега се удаљио са лица мјеста“, казали су из УП, преносе Вијести.

Из те институције наводе да је по налогу тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици осумњичени седамнаестогодишњи малољетник ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело убиство у покушају, док ће против другог осумњиченог, шеснаестогодишњака, бити поднијета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је извршио кривично дјело учествовање у тучи.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *